Смачні, соковиті і хрусткі чебуреки в домашніх умовах – смачне тісто для чебуреків на горілці

Яка ж господиня не хоче приготувати в домашніх умовах смачні чебуреки з м’ясом? Справжні, такі, які подають у чебуречних: з хрустким тоненьким тістом з бульбашками та соковитою ароматною начинкою. Це дуже просто зробити, повірте! Покроково оформлений рецепт з фото прийде Вам на допомогу у приготуванні дивовижно смачної випічки, яку люблять усі!

Інгредієнти в чебуречне тісто:

Смачні, соковиті і хрусткі чебуреки на горілці

  • 1 кг борошна;
  • 300 мл води (100 мл в фарш);
  • 100 мл рослинної олії;
  • 1 ст. ложка горілки;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 1 ч. ложка цукру;

М’ясна начинка складається з:

  • 500 гр. фаршу з нежирної свинини;
  • 1 цибулини;
  • солі, перцю.

Як зробити чебуреки в домашніх умовах

Отже, починаємо. Спершу просіюємо у велику миску частину борошна, робимо лунку. Вливаємо воду, олію та горілку. Додаємо цукор, сіль, гарненько розмішуємо.

Тісто для чебуреків на горілці

Тісто викладаємо на обробну дошку або на стіл і починаємо ретельно вимішувати, додаючи борошно, яке залишилося. Тісто повинно вийти пружним та пластичним, не дуже м’яким.

Тісто для чебуреків на горілці

Обмотуємо тісто харчовою плівкою та відкладаємо у прохолодне місце.

Тісто для чебуреків на горілці

Як приготувати начинку для чебуреків

Фарш солимо, перчимо, додаємо дрібно нашатковану цибулю та воду, що залишилася.

М'ясний фарш для чебуреків

За допомогою води фарш стане більш соковитим та ніжним. Розмішуємо до однорідної маси. Можна долити і більше рідини, тоді начинка буде надзвичайно соковита, та ліпити та смажити такі вироби буде складно. Любителі експериментувати вливають у фарш молоко або кефір. Ви теж можете спробувати, і тоді зрозумієте, який варіант сподобався Вам та домашнім найбільше.

Тепер беремо тісто та тоненько розкачуємо. Кладемо зверху тарілку та вирізаємо коло по тарілці.

Смачні, соковиті і хрусткі чебуреки на горілці

Розмір тарілки підбираємо, враховуючи діаметр сковорідки, щоб чебуреки можна було легко перевертати та щоб вони не загинались. На одну частину тіста викладаємо фарш, накриваємо другою частиною.

Смачні, соковиті і хрусткі чебуреки на горілці

Ретельно скріплюємо краї чебурека пальцями, можна скористатись фігурним ножем.

Смачні, соковиті і хрусткі чебуреки на горілці

Розжарюємо олію, викладаємо вироби. Смажити потрібно дуже акуратно.

Як смажити чебуреки

Намагайтесь вкрай обережно перевертати чебуреки, щоб не проткнути тісто.

Як смажити чебуреки

Адже при протиканні рідина, що всередині, витече, і олія почне «стріляти».

Готові гарячі чебуреки не бажано складати один на одного. Краще викладати їх сітчасту поверхню або паперову серветку гребінцями вгору, тоді зайвий жир стече.

Смачні, соковиті і хрусткі чебуреки на горілці

Золотисті, з пухирцями, хрусткою скориночкою та смачною соковитою м’ясною начинкою чебуреки надзвичайно спокушають своїм духмяним ароматом. Усім приємного апетиту!

Смачні, соковиті і хрусткі чебуреки на горілці