Яка ж господиня не хоче приготувати в домашніх умовах смачні чебуреки з м’ясом? Справжні, такі, які подають у чебуречних: з хрустким тоненьким тістом з бульбашками та соковитою ароматною начинкою. Це дуже просто зробити, повірте! Покроково оформлений рецепт з фото прийде Вам на допомогу у приготуванні дивовижно смачної випічки, яку люблять усі!
Інгредієнти: Борошно, Вода, Перець чорний мелений, Сіль, Фарш м'ясний, Цибуля
Інгредієнти в чебуречне тісто:
- 1 кг борошна;
- 300 мл води (100 мл в фарш);
- 100 мл рослинної олії;
- 1 ст. ложка горілки;
- 1 ч. ложка солі;
- 1 ч. ложка цукру;
М’ясна начинка складається з:
- 500 гр. фаршу з нежирної свинини;
- 1 цибулини;
- солі, перцю.
Зміст
Як зробити чебуреки в домашніх умовах
Отже, починаємо. Спершу просіюємо у велику миску частину борошна, робимо лунку. Вливаємо воду, олію та горілку. Додаємо цукор, сіль, гарненько розмішуємо.
Тісто викладаємо на обробну дошку або на стіл і починаємо ретельно вимішувати, додаючи борошно, яке залишилося. Тісто повинно вийти пружним та пластичним, не дуже м’яким.
Обмотуємо тісто харчовою плівкою та відкладаємо у прохолодне місце.
Як приготувати начинку для чебуреків
Фарш солимо, перчимо, додаємо дрібно нашатковану цибулю та воду, що залишилася.
За допомогою води фарш стане більш соковитим та ніжним. Розмішуємо до однорідної маси. Можна долити і більше рідини, тоді начинка буде надзвичайно соковита, та ліпити та смажити такі вироби буде складно. Любителі експериментувати вливають у фарш молоко або кефір. Ви теж можете спробувати, і тоді зрозумієте, який варіант сподобався Вам та домашнім найбільше.
Тепер беремо тісто та тоненько розкачуємо. Кладемо зверху тарілку та вирізаємо коло по тарілці.
Розмір тарілки підбираємо, враховуючи діаметр сковорідки, щоб чебуреки можна було легко перевертати та щоб вони не загинались. На одну частину тіста викладаємо фарш, накриваємо другою частиною.
Ретельно скріплюємо краї чебурека пальцями, можна скористатись фігурним ножем.
Розжарюємо олію, викладаємо вироби. Смажити потрібно дуже акуратно.
Намагайтесь вкрай обережно перевертати чебуреки, щоб не проткнути тісто.
Адже при протиканні рідина, що всередині, витече, і олія почне «стріляти».
Готові гарячі чебуреки не бажано складати один на одного. Краще викладати їх сітчасту поверхню або паперову серветку гребінцями вгору, тоді зайвий жир стече.
Золотисті, з пухирцями, хрусткою скориночкою та смачною соковитою м’ясною начинкою чебуреки надзвичайно спокушають своїм духмяним ароматом. Усім приємного апетиту!