Багато господинь не люблять смажити морську рибу через її специфічний запах, що виділяється при смаженні. Хочу поділитися своїм рецептом приготування смачних, хрустких чорноморських бичків, маринованих в томаті і смажених в паніровці з кукурудзяної муки. У рецепті є невеликий секрет, як уникнути неприємного запаху морської риби під час її приготування.
Інгредієнти: Бички, Борошно кукурудзяне, Рослинна олія, Сіль, Томатна паста
Інгредієнти:
- бички – 0,5 кг;
- сіль – ½ ч. л.;
- кукурудзяна мука – 100 гр;
- рослинна олія – 50 гр;
- томатна паста – 30 мл (або сік – 130 мл)
Як приготувати чорноморського бичка
Для початку рибку потрібно почистити і видалити у неї нутрощі. На фото це виглядає не сильно привабливо, але як є, так є.
Потім, промиваємо випотрошені тушки проточною прохолодною водою. Особливо ретельно вимиваючи випотрошені черевця.
Томатну пасту потрібно розвести кип’яченою охолодженою водою (100 мл).
Бички укладаємо в глибоку ємність, посипаємо їх сіллю і даємо постояти п’ять хвилин.
Потім, заливаємо бички отриманим з пасти томатним соком і залишаємо промаринуватися двадцять хвилин. Таке маринування не тільки зробить рибку більш соковитою і м’якою, але томатний сік “забере” від морської риби запах.
Після вказаного часу, томатний маринад зливаємо, рибку миємо в воді і промакуємо паперовим рушником.
Розжарюємо на великому вогні сковороду, наливаємо в неї олію і зменшуємо вогонь до середнього.
Кожну рибинку обвалюємо в кукурудзяній муці і укладаємо в киплячу олію.
Бички потрібно з кожного боку обсмажити до рум’яної скоринки.
Під час смаження, Ви зможете помітити, що неприємний запах морської риби зник.
Викладаємо, наші бички з апетитною хрусткою скоринкою на тарілку і подаємо гостям як самостійну страву, можна з хлібом або салатом.