Про користь сиру відомо всім, адже він насичує наш організм кальцієм та містить незамінні амінокислоти. Тому господині, турбуючись про здоров’я домашніх, повинні включати в раціон харчування страви з сиру та молочних продуктів. Рецептів страв з сиру — безліч. Та класичні сирники, пишні та ніжні, які багато хто смакував у дитинстві, — найбільш використовуваний та найпростіший рецепт. Я сьогодні не просто приготую улюблену з дитинства страву, але зроблю крок за кроком фото та опис приготування сирників. Дуже сподіваюся, що мій детальний рецепт допоможе тим господиням, що готують сирники вперше та тим, у яких сирники розповзаються при смаженні, або зовсім не виходять.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Сир, Сода, Цукор, Яйце
Інгредієнти:
- 200 гр. сиру;
- 2 яйця;
- 200 гр. борошна;
- 1/2 ч. л. соди;
- 3 ст. л. цукру;
- рослинна олія.
Як готувати сирники з содою на сковороді
У велику миску з сиром вбиваємо яйця.
Найкраще брати зернистий сир або домашній,він найбільш корисний. Розмішуємо виделкою, а не міксером, бо маса стане рідкою та не збереже крупинок сиру.
Додаємо до маси цукор, соду і 100 гр. борошна, гарненько перемішуємо, тісто повинно бути дуже клейким.
Перекладаємо борошно, що залишилося, в іншу тарілку. Мокрою ложкою набираємо наше тісто та кладемо в тарілку з борошном. Ретельно обвалюємо у борошні, формуючи кульку з сиру. Так робимо, доки не заповнимо тарілку кульками, щоб зекономити час при обсмажуванні.
У сковорідку наливаємо велику кількість рослинної олії та добре розігріваємо її.
Сирні кульки злегка притискаємо, щоб вони стали більш плоскими та викладаємо на сковорідку.
Якщо вони розпливаються або занадто м’які і їх складно перевертати, тоді до тіста необхідно вмішати ще трохи борошна.
Ніжні, ароматні, золотаві та смачні сирники, як у дитинстві, готові.
Прекрасним доповненням повітряної страви буде густа сметана.
До списку інгредієнтів можна додати родзинки або курагу. Головне, пам’ятати, що їх спершу потрібно обдати окропом, а потім класти у сирне тісто.