Смачні, пишні і повітряні сирники з сиру – простий класичний рецепт сирників

Про користь сиру відомо всім, адже він насичує наш організм кальцієм та містить незамінні амінокислоти. Тому господині, турбуючись про здоров’я домашніх, повинні включати в раціон харчування страви з сиру та молочних продуктів. Рецептів страв з сиру — безліч. Та класичні сирники, пишні та ніжні, які багато хто смакував у дитинстві, — найбільш використовуваний та найпростіший рецепт. Я сьогодні не просто приготую улюблену з дитинства страву, але зроблю крок за кроком фото та опис приготування сирників. Дуже сподіваюся, що мій детальний рецепт допоможе тим господиням, що готують сирники вперше та тим, у яких сирники розповзаються при смаженні, або зовсім не виходять.

Інгредієнти:

Смачні, пишні і повітряні сирники з сиру

  • 200 гр. сиру;
  • 2 яйця;
  • 200 гр. борошна;
  • 1/2 ч. л. соди;
  • 3 ст. л. цукру;
  • рослинна олія.

Як готувати сирники з содою на сковороді

У велику миску з сиром вбиваємо яйця.

Смачні, пишні і повітряні сирники з сиру

Найкраще брати зернистий сир або домашній,він найбільш корисний. Розмішуємо виделкою, а не міксером, бо маса стане рідкою та не збереже крупинок сиру.

Додаємо до маси цукор, соду і 100 гр. борошна, гарненько перемішуємо, тісто повинно бути дуже клейким.

Тісто для сирників

Перекладаємо борошно, що залишилося, в іншу тарілку. Мокрою ложкою набираємо наше тісто та кладемо в тарілку з борошном. Ретельно обвалюємо у борошні, формуючи кульку з сиру. Так робимо, доки не заповнимо тарілку кульками, щоб зекономити час при обсмажуванні.

Тісто для сирників

У сковорідку наливаємо велику кількість рослинної олії та добре розігріваємо її.

Сирні кульки злегка притискаємо, щоб вони стали більш плоскими та викладаємо на сковорідку.

Як смажити сирники

Якщо вони розпливаються або занадто м’які і їх складно перевертати, тоді до тіста необхідно вмішати ще трохи борошна.

Як смажити сирники

Ніжні, ароматні, золотаві та смачні сирники, як у дитинстві, готові.

Смачні, пишні і повітряні сирники з сиру

Прекрасним доповненням повітряної страви буде густа сметана.

Смачні, пишні і повітряні сирники з сиру

До списку інгредієнтів можна додати родзинки або курагу. Головне, пам’ятати, що їх спершу потрібно обдати окропом, а потім класти у сирне тісто.

Смачні, пишні і повітряні сирники з сиру