Оригінальна яєчня-брехуха в помідорах або смачні помідори з яйцем і сиром

Мабуть, нема такої людини, якій не подобалась би яєчня. Здається вже всі рецепти цієї найпопулярнішої страви випробувані й важко придумати щось нове. Тому варто переглянути ще один оригінальний рецепт. Правда, про нього також давно всі знають, але одна з господинь пропонує приготувати її в мультиварці або в духовці. Смачна яєчня під сирною скоринкою прямо всередині апетитних стиглих томатів полонить серце кожного. Покроковий фоторецепт стане хорошим помічником під час її приготування.

Смачна яєчня-брехуха в помідорах

Складники:

  • 4 середні томати;
  • 10 грамів рослинної олії;
  • дрібка солі;
  • дрібка чорного меленого перцю;
  • 4 яйця;
  • 50 грамів сиру.

Як зробити смачну яєчню-базіку в помідорах

Насамперед, треба уважно поставитися до вибору томатів для страви. Вони повинні бути стиглими, але не перезрілими. Ідеально, коли помідори тверді. А ще бажано, щоб томати були, приблизно, однакового розміру, для того щоб вони приготувалися рівномірно й одночасно.

Спершу, слід заслати чашу мультиварки змащеним олією пергаментним папером і ввімкнути режим «Підігрів».

Смачна яєчня-брехуха в помідорах

Доки чаша мультиварки прогріватиметься, необхідно помити й обсушити на паперовому рушнику томати. Потім, слід, з допомогою гострого ножа, зрізати з кожного “кришечки” й акуратно, скориставшись ложкою, не пошкоджуючи стінки, видалити м’якуш.

Смачна яєчня-брехуха в помідорах

Серединку помідор можна використати для іншої страви. Наприклад, приготувати аджику, заправку для борщу або просто з’їсти її відразу ж.

Потім, необхідно розбити яйця в глибоку тарілочку, посолити, поперчити їх та розмішати виделкою.

Смачна яєчня-брехуха в помідорах

Підготовлену серединку томатів, також потрібно ледь посолити та поперчити. Потім, помістити їх в мультиварку та, вже там, заповнити ледь збитими яйцями зі спеціями.

Смачна яєчня-брехуха в помідорах

Якщо яйця трохи витечуть із томатів, то не варто переживати. Для цього й потрібен пергаментний папір на дні мультиварки.

Пектися яєчня-брехуха в помідорах повинна протягом 20 хвилин при режимі «Випічка» або 15 хвилин при режимі «Смаження».

Смачна яєчня-брехуха в помідорах

За цей час необхідно натерти твердий сир на тертці з дрібними отворами.

Коли пролунає сигнал мультиварки про завершення готування страви, слід відкрити кришку й посипати верх помідор сиром.

Смачна яєчня-брехуха в помідорах

На гарячих томатах апетитна сирна скоринка утворюється, майже, в один момент. Для того, щоб її отримати стовідсотково, чашу можна на декілька хвилин прикрити кришкою.

Смачна яєчня-брехуха в помідорах

Оригінальну, але просту й смачну яєчню-базіку в томатах із мультиварки або духовки слід подавати окремими порціями, прикрасивши улюбленою свіжою зеленню.