Мабуть, нема такої людини, якій не подобалась би яєчня. Здається вже всі рецепти цієї найпопулярнішої страви випробувані й важко придумати щось нове. Тому варто переглянути ще один оригінальний рецепт. Правда, про нього також давно всі знають, але одна з господинь пропонує приготувати її в мультиварці або в духовці. Смачна яєчня під сирною скоринкою прямо всередині апетитних стиглих томатів полонить серце кожного. Покроковий фоторецепт стане хорошим помічником під час її приготування.
Інгредієнти: Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сир, Сіль, Томати, Яйце
Складники:
- 4 середні томати;
- 10 грамів рослинної олії;
- дрібка солі;
- дрібка чорного меленого перцю;
- 4 яйця;
- 50 грамів сиру.
Як зробити смачну яєчню-базіку в помідорах
Насамперед, треба уважно поставитися до вибору томатів для страви. Вони повинні бути стиглими, але не перезрілими. Ідеально, коли помідори тверді. А ще бажано, щоб томати були, приблизно, однакового розміру, для того щоб вони приготувалися рівномірно й одночасно.
Спершу, слід заслати чашу мультиварки змащеним олією пергаментним папером і ввімкнути режим «Підігрів».
Доки чаша мультиварки прогріватиметься, необхідно помити й обсушити на паперовому рушнику томати. Потім, слід, з допомогою гострого ножа, зрізати з кожного “кришечки” й акуратно, скориставшись ложкою, не пошкоджуючи стінки, видалити м’якуш.
Серединку помідор можна використати для іншої страви. Наприклад, приготувати аджику, заправку для борщу або просто з’їсти її відразу ж.
Потім, необхідно розбити яйця в глибоку тарілочку, посолити, поперчити їх та розмішати виделкою.
Підготовлену серединку томатів, також потрібно ледь посолити та поперчити. Потім, помістити їх в мультиварку та, вже там, заповнити ледь збитими яйцями зі спеціями.
Якщо яйця трохи витечуть із томатів, то не варто переживати. Для цього й потрібен пергаментний папір на дні мультиварки.
Пектися яєчня-брехуха в помідорах повинна протягом 20 хвилин при режимі «Випічка» або 15 хвилин при режимі «Смаження».
За цей час необхідно натерти твердий сир на тертці з дрібними отворами.
Коли пролунає сигнал мультиварки про завершення готування страви, слід відкрити кришку й посипати верх помідор сиром.
На гарячих томатах апетитна сирна скоринка утворюється, майже, в один момент. Для того, щоб її отримати стовідсотково, чашу можна на декілька хвилин прикрити кришкою.
Оригінальну, але просту й смачну яєчню-базіку в томатах із мультиварки або духовки слід подавати окремими порціями, прикрасивши улюбленою свіжою зеленню.