Всі господині знають, що печінка дуже корисна для здоров’я, тому що вона є скарбницею вітамінів, білка та амінокислот, які необхідні людському організмові. Ніжну курячу печінку лікарі радять їсти навіть немовлятам. Але, на жаль, не всім дітям вона подобається. особливо, якщо мова йде про смажену або варену печінку. Інша справа – печінкові котлети. Їм майже усі раді. Існує один домашній спосіб приготування печінкових котлет з рисом, який безперечно необхідно взяти до уваги. Покрокові рекомендації оформлені фото, тому пригостити своїх рідних смачною та корисною стравою зовсім не важко.
Інгредієнти: Крохмаль, Куряча печінка, Перець чорний мелений, Рис, Сіль, Соняшникова олія, Цибуля, Яйце
Кухня: Українська кухня
Складники:
- 550 грамів курячої печінки;
- 100 грамів рису;
- 2 яйця;
- 20 грамів крохмалю;
- пів ч. л. чорного меленого перцю;
- 100 грамів рослинної олії;
- 1 ч. л. солі;
- 1 цибулина.
Готувати котлети можна не лише з курячої печінки, ніжна індича також підійде.
Рис для котлет краще обирати довгозернистий, тому що він під час варіння менше, ніж інші сорти, злипається. Круглий рис може збитися грудкою, і потім його буде дуже важко розмішати в котлетному фарші.
Як приготувати смачні печінкові котлети з рисом
Насамперед, потрібно зварити розсипчастий рис для печінкових котлет.
Після того, як він приготується його потрібно відкинути на сито, промити під холодною водою та залишити в ситі ще на деякий час, щоб вода повністю стекла.
Курячу печінку потрібно помити під краном. Потім, гострим ножем видалити прожилки, плівочки та шматки жиру, тобто видалити все зайве.
Цибулю почистити, нарізати на кілька шматків і перебити в блендері.
Потім, в блендер до цибулі потрібно додати печінку й подрібнити вже все разом до утворення однорідного стану.
Після цього, до фаршу необхідно додати яйця, сіль, перець і крохмаль і ще раз перебити блендером.
Печінковий фарш слід перелити в окрему посудину, додати рис і розмішати котлетну масу ложкою.
Фарш повинен бути середньої густоти та однорідної консистенції.
Після цього, котлети можна смажити на розігрітій сковороді на соняшниковій олії. Викладати їх слід столовою ложкою, як оладки.
Котлети з печінки необхідно смажити з двох сторін по 3-4 хвилини на кожній.
Готові котлети зі сковороди потрібно розмістити на тарілці, застеленій паперовими серветками, щоб позбутися, таким чином, зайвого жиру.
Потім, серветки слід прибрати, а печінкові котлети з рисом перекласти на тарілку.
З перелічених в рецепті складників виходить дуже багато смачних і ніжних печінкових котлет з рисом.
Котлети можуть бути самостійною стравою.
Або їх можна подати з гарніром, наприклад картоплею-пюре, або з маринованими чи свіжими овочами.