Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Всі господині знають, що печінка дуже корисна для здоров’я, тому що вона є скарбницею вітамінів, білка та амінокислот, які необхідні людському організмові. Ніжну курячу печінку лікарі радять їсти навіть немовлятам. Але, на жаль, не всім дітям вона подобається. особливо, якщо мова йде про смажену або варену печінку. Інша справа – печінкові котлети. Їм майже усі раді. Існує один домашній спосіб приготування печінкових котлет з рисом, який безперечно необхідно взяти до уваги. Покрокові рекомендації оформлені фото, тому пригостити своїх рідних смачною та корисною стравою зовсім не важко.

Складники:

Печінкові котлети з рисом

  • 550 грамів курячої печінки;
  • 100 грамів рису;
  • 2 яйця;
  • 20 грамів крохмалю;
  • пів ч. л. чорного меленого перцю;
  • 100 грамів рослинної олії;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 цибулина.

Готувати котлети можна не лише з курячої печінки, ніжна індича також підійде.

Рис для котлет краще обирати довгозернистий, тому що він під час варіння менше, ніж інші сорти, злипається. Круглий рис може збитися грудкою, і потім його буде дуже важко розмішати в котлетному фарші.

Як приготувати смачні печінкові котлети з рисом

Насамперед, потрібно зварити розсипчастий рис для печінкових котлет.

Після того, як він приготується його потрібно відкинути на сито, промити під холодною водою та залишити в ситі ще на деякий час, щоб вода повністю стекла.

Печінкові котлети з рисом

Курячу печінку потрібно помити під краном. Потім, гострим ножем видалити прожилки, плівочки та шматки жиру, тобто видалити все зайве.

Печінкові котлети з рисом

Цибулю почистити, нарізати на кілька шматків і перебити в блендері.

Печінкові котлети з рисом

Потім, в блендер до цибулі потрібно додати печінку й подрібнити вже все разом до утворення однорідного стану.

Печінкові котлети з рисом

Після цього, до фаршу необхідно додати яйця, сіль, перець і крохмаль і ще раз перебити блендером.

Печінкові котлети з рисом

Печінковий фарш слід перелити в окрему посудину, додати рис і розмішати котлетну масу ложкою.

Печінкові котлети з рисом

Фарш повинен бути середньої густоти та однорідної консистенції.

Печінкові котлети з рисом

Після цього, котлети можна смажити на розігрітій сковороді на соняшниковій олії. Викладати їх слід столовою ложкою, як оладки.

Печінкові котлети з рисом

Котлети з печінки необхідно смажити з двох сторін по 3-4 хвилини на кожній.

Печінкові котлети з рисом

Готові котлети зі сковороди потрібно розмістити на тарілці, застеленій паперовими серветками, щоб позбутися, таким чином, зайвого жиру.

Печінкові котлети з рисом

Потім, серветки слід прибрати, а печінкові котлети з рисом перекласти на тарілку.

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

З перелічених в рецепті складників виходить дуже багато смачних і ніжних печінкових котлет з рисом.

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Котлети можуть бути самостійною стравою.

Печінкові котлети з рисом

Або їх можна подати з гарніром, наприклад картоплею-пюре, або з маринованими чи свіжими овочами.