Смачні овочеві котлети з кабачків і капусти з зеленню

Поява нового урожаю свіжих молодих овочів – відмінний привід урізноманітнити повсякденне меню смачними та корисними овочевими стравами. Такими, як ніжні котлети з кабачків і капусти з зеленню. Ця страва не просто смачна, вона ще дуже корисна для нашого організму. На початку літа з набором необхідних для котлет продуктів ніяких проблем не буде. А ось освоїти тонкощі приготування овочевих котлет з кабачків та молодої капусти допоможе мій детальний рецепт з покроково зробленими фото.

Тож, підготуйте необхідні продукти:

Овочеві котлети з кабачків і капусти з зеленню

  • білокачанна капуста (молода)- 200 гр.;
  • кабачок або цукіні – 100 гр.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква (невелика) – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • висівки – 2 ст. ложки;
  • спеції (перчик, куркума) – щіпка;
  • сіль;
  • соняшникова олія;
  • сметана – за бажанням.

Щоб овочеві котлети вийшли дійсно смачними, бажано використовувати літню капусту нового врожаю. Вона відрізняється дієтичними властивостями, швидко готується та має ніжний смак з солодкуватими нотками. Капустяні листочки соковиті та не грубі, а клітковина  – не волокниста.

Як приготувати котлети з кабачків і капусти

Порцію капусти подрібнюємо зручним для вас способом: натираємо на крупній тертці, дрібненько нашатковуємо ножем чи спеціальною шатківницею.

Овочеві котлети з кабачків і капусти з зеленню

Злегка обминаємо подрібнену капусту, щоб вона пустила сік. Далі, натираємо кабачок та моркву, дрібненько нарізаємо кубиками цибулю.

Овочеві котлети з кабачків і капусти з зеленню

Перемішуємо овочеві компоненти, вбиваємо в суміш яйце та додаємо борошно й висівки. Овочеву масу присолюємо та приправляємо спеціями. Перемішуємо всі інгредієнти овочевого фаршу та приступаємо до смаження котлет, щоб овочі не встигли пустити зайвий сік. Якщо ви трохи забарилися і сік все ж таки виділився, краще його віджати, щоб котлети не підгоряли. Готовий овочевий фарш має вигляд, як на наступному фото.

Котлети з кабачків і капусти з зеленню

За допомогою столової ложки формуємо котлетки та викладаємо на розігріту сковороду з олією. Намагайтеся робити котлети невеликого розміру, так вони краще пропікаються та їх легше перевертати в процесі смаження. Після появи золотистого рум’янцю знизу, перевертаємо на другий бік та смажимо до готовності.

Котлети з кабачків і капусти з зеленню

На тарілку викладаємо кілька листочків салату та апетитною стопкою складаємо готові овочеві котлети.

Котлети з кабачків і капусти з зеленню

Рум’яні та запашні котлети з кабачків і капусти посипаємо свіжою зеленню та подаємо до столу в теплому вигляді. Як на мене, вони відмінно смакують зі сметаною, але це справа ваших власних смакових вподобань!

Котлети з кабачків і капусти з зеленню

Навіть коли овочеві котлети повністю остигнуть, смак страви залишається неперевершеним. Спробуйте обидва варіанти та обирайте за смаком.

Овочеві котлети з кабачків і капусти – відео-рецепти

Цей рецепт стане вам у нагоді тоді, коли захочеться приготувати дієтичні овочеві котлетки, а капуста з кабачком вже, ну скажемо, не дуже молоді. 🙂

Якщо попередній варіант приготування з панірувальними сухарями, то цей з манкою.

Ці пісні капустяні чи то кабачкові котлети з вівсянкою (вівсяним хлоп’ями Геркулес).

А це вже не пісні, а м’ясні котлети, але теж з капустою та кабачком.

Приємного апетиту!