Літо дарує нам чудову можливість не лише поніжитися на сонечку, а ще і й насолодитися плодами своєї праці у вигляді щедрого врожаю овочів та фруктів з власної садиби. Найбільший урожай у мене буває, зазвичай, з кабачки та цукіні. Звичайно, перших плодів ледь вистачає для приготування рагу чи овочевого супу. Але в розпал сезону врожай такий, що тільки встигай його обробляти. Вистачає і на зимові заготовки, і на заморозку, і на різноманітні смачні гарніри! В такий період я частенько готую кабачкові оладки, які виходять неймовірно ніжними та смачними. Тільки но насмажу, як вони одразу зникають з тарілки! Пропоную і вам спробувати смачні оладки з кабачків, приготувавши їх за моїм докладним покроково оформленим фото-рецептом.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Кабачки, Рослинна олія, Сіль, Цибуля ріпчаста, Цукіні, Часник, Яйце
Для ніжних кабачкових оладок нам знадобиться:
- молодий кабачок – 3-6 шт. (в залежності від розміру);
- часник – 1-2 зубчики;
- ріпчаста цибуля;
- яйця – 1-2 шт.;
- борошно – скільки візьме тісто;
- сіль та спеції;
- вершкове масло – 50 гр;
- рослинна олія.
Як приготувати оладки з кабачків або цукіні
Підготуємо всі необхідні компоненти. Кабачки ретельно миємо, цибулю та часник звільняємо від лушпиння.
Цибулю дрібно шаткуємо кубиками та обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору.
Молоді плоди баштанних натираємо на тертці з середніми отворами.
З отриманої маси віджимаємо зайвий сік, додаємо цибулю та подрібнений часник. Вбиваємо яйця, солимо та приправляємо спеціями.
Отриману овочеву суміш ретельно перемішуємо та додаємо просіяне борошно.
Ще раз перемішуємо та отримуємо своєрідне овочеве тісто, що за густотою подібне до тіста для оладок.
На сковороді розігріваємо соняшникову олію, ложкою викладаємо кабачкове тісто та формуємо з нього оладки.
Смажимо їх з обох сторін до рум’яності, після чого, знімаємо зі сковороди на паперовий рушник, щоб видалити надлишок жиру після смаження.
Готові кабачкові оладки викладаємо на велику пласку тарілку. Подаємо до столу в теплому вигляді зі сметаною чи улюбленим соусом.
Більш наочно процес приготування смачних кабачкових оладок демонструє відео-рецепт.
Як урізноманітнити смак самих простих оладок з кабачків дізнайтесь із відео.
Ніжні кабачкові оладки – відмінний полуденний перекус. Можна подати їх як гарнір до основної м’ясної чи рибної страви або приготувати з них бутерброд з додаванням сиру чи будь-якого м’ясного компонента. До того ж, можна експериментувати зі складом тіста, додаючи в нього зелень, сир та інші компоненти отримувати нові смаки. В будь-якому випадку ви отримаєте неймовірно смачний перекус!