Смачні оладки з кабачків – простий рецепт оладок з кабачків чи цукіні

Літо дарує нам чудову можливість не лише поніжитися на сонечку, а ще і й насолодитися плодами своєї праці у вигляді щедрого врожаю овочів та фруктів з власної садиби. Найбільший урожай у мене буває, зазвичай,  з кабачки та цукіні. Звичайно, перших плодів ледь вистачає для приготування рагу чи овочевого супу. Але в розпал сезону врожай такий, що тільки встигай його обробляти. Вистачає і на зимові заготовки, і на заморозку, і на різноманітні смачні гарніри! В такий період я частенько готую кабачкові оладки, які виходять неймовірно ніжними та смачними. Тільки но насмажу, як вони одразу зникають з тарілки! Пропоную і вам спробувати смачні оладки з кабачків, приготувавши їх за моїм докладним покроково оформленим фото-рецептом.

Для ніжних кабачкових оладок нам знадобиться:

  • молодий кабачок – 3-6 шт. (в залежності від розміру);
  • часник – 1-2 зубчики;
  • ріпчаста цибуля;
  • яйця – 1-2 шт.;
  • борошно – скільки візьме тісто;
  • сіль та спеції;
  • вершкове масло – 50 гр;
  • рослинна олія.

Як приготувати оладки з кабачків або цукіні

Підготуємо всі необхідні компоненти. Кабачки ретельно миємо, цибулю та часник звільняємо від лушпиння.

оладки з кабачків

Цибулю дрібно шаткуємо кубиками та обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору.

оладки з кабачків

Молоді плоди баштанних натираємо на тертці з середніми отворами.

оладки з кабачків

З отриманої маси віджимаємо зайвий сік, додаємо цибулю та подрібнений часник. Вбиваємо яйця, солимо та приправляємо спеціями.

оладки з кабачків

Отриману овочеву суміш ретельно перемішуємо та додаємо просіяне борошно.

оладки з кабачків

Ще раз перемішуємо та отримуємо своєрідне овочеве тісто, що за густотою подібне до тіста для оладок.

оладки з кабачків

На сковороді розігріваємо соняшникову олію, ложкою викладаємо кабачкове тісто та формуємо з нього оладки.

оладки з кабачків

Смажимо їх з обох сторін до рум’яності, після чого, знімаємо зі сковороди на паперовий рушник, щоб видалити надлишок жиру після смаження.

Оладки з кабачків або цукіні

Готові кабачкові оладки викладаємо на велику пласку тарілку. Подаємо до столу в теплому вигляді зі сметаною чи улюбленим соусом.

Оладки з кабачків або цукіні

Більш наочно процес приготування смачних кабачкових оладок демонструє відео-рецепт.

Як урізноманітнити смак самих простих оладок з кабачків дізнайтесь із відео.

Ніжні кабачкові оладки – відмінний полуденний перекус. Можна подати їх як гарнір до основної м’ясної чи рибної страви або приготувати з них бутерброд з додаванням сиру чи будь-якого м’ясного компонента. До того ж, можна експериментувати зі складом тіста, додаючи в нього зелень, сир та інші компоненти отримувати нові смаки. В будь-якому випадку ви отримаєте неймовірно смачний перекус!