Переважно, зібравши чималий урожай кабачків, господині задумуються над тим, як би їх успішно “реалізувати”. Виходом із такої ситуації може бути приготування з кабачків і курячої грудки смачних оладок. Це повноцінна друга страва. Скориставшись покроковим фоторецептом, можна з легкістю порадувати рідних кабачковими оладками з куркою.
Інгредієнти: Борошно, Кабачок, Курка, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Часник, Яйце
Як приготувати оладки з кабачків і курки
Для приготування цієї страви потрібно взяти кабачок невеликого розміру (приблизно 600 грамів чистої ваги без шкірки та насінин). Не важливо, який сорт кабачка використовувати, для того щоб страва виглядала ще апетитніше можна взяти овоч яскраво-жовтого кольору.
Кабачок необхідно потерти на тертці з великими отворами, ледь посипати сіллю, перемішати й відставити в сторону на пів години, для того щоб з нього виділився сік.
Тим часом, необхідно нарізати на кубики (десь, 0,5 см) курячу грудку. Її, звичайно ж, можна подрібнити в м’ясорубці або комбайні, але нарізана вручну грудка в оладках буде соковитішою.
Порада: Грудку легше нарізати, якщо вона ледь заморожена. Тому просто охолоджену потрібно поставити на трохи в морозилку, а заморожену не слід розморожувати до кінця.
Після того, як пройде 30 хвилин, подрібнений кабачок потрібно добряче віджати.
Після віджимання, із загальної кабачкової маси залишиться лише четвертина.
Щоб приготувати тісто для оладок необхідно до кабачків додати курячу грудку, 2 яйця, 2 зубки часнику (видавлені через прес), 3 столові ложки сметани, 70 грамів муки й чайну ложку солі.
Все перемішати до однорідної консистенції.
Смажити кабачково-курячу масу треба на розігрітій сковороді на рослинній олії, викладаючи ложкою чи лопаткою і формуючи рівні оладки. Після цього, сковороду варто накрити кришкою. Смажити слід на максимальній температурі плити протягом 1 хвилини, щоб м’ясо не втратило сік. Потім, температуру потрібно зменшити до середньої та смажити до утворення рум’яної скоринки.
Перевернувши кабачкові оладки, їх потрібно довести до готовності, теж, під кришкою.
Подавати кабачкові оладки з куркою слід гарячими та з ложкою сметани.
Навіть, на фото оладок у розрізі видно, що ця страва – це справжнє кулінарне диво.
Оригінальні оладки з кабачків і курячої грудки за цим рецептом, неодмінно сподобаються кожній із читачок, а докладний покроковий опис усіх етапів із фотографіями допоможе приготувати їх досить швидко та легко.