Купуєш іноді свіжу рибу, а почистивши і попатравши, виявляєш усередині приємний сюрприз – величезна кількість ікри. Звичайно, можна її теж посмажити. Але що робити, якщо обробляючи рибу ви пошкодили оболонку ікри? Приготуйте оладки з ікри річкової риби з цибулею. Допоможе вам в цьому мій простий рецепт з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Борошно, Ікра, Олія рослинна, Цибуля, Яйце
Підготуйте:
- свіжу ікру річкової риби;
- 2 яйця;
- 1 велику цибулину;
- борошно;
- сіль;
- рослинну олію
- сковороду і глибоку миску.
Як зробити оладки з ікри річкової риби з цибулею
Візьміть ікру від двох великих карасів загальною вагою близько 1,5-2 кілограм. Перекладіть її в глибоку миску. Посоліть і добре перемішайте вилкою.
Додайте в ікру 2 яйця і збийте вилочкою.
Почистіть від лушпиння і помийте ріпчасту цибулю. Дрібно наріжте.
Перекладіть нарізану цибулю в миску з ікрою і яйцями. Додайте 2 столові ложки рослинної олії і ретельно перемішайте масу.
Постійно помішуючи виделкою, насипайте борошно до тих пір, поки маса не загусне і не стане як жирна сметана.
Нагрійте на сковороді олію. Наливайте тісто з ікрою на сковороду столовою ложкою.
Через 3-4 хвилини переверніть оладки з ікри і обсмажте з іншого боку.
Подавайте на стіл оладки із зеленню або сметаною.
Такі смачні, ароматні і рум’яні оладки з ікри хороші як на повсякденному столі, так і на святковому.