На сніданок для своїх домочадців я спекла оладки на кефірі з вареним яйцем і зеленою цибулею. Вони вийшли дуже смачні, рум’яні, пишні і неймовірно ніжні на смак. Пропоную кулінаркам поповнити свою скарбничку ще одним простим рецептом приготування не солодких оладок з доступних інгредієнтів, а покроково зроблені фото просто проілюструють приготування.
Інгредієнти: Борошно, Зелена цибуля, Кефір, Рослинна олія, Сіль, Сода, Цукор, Яйце
Нам знадобиться:
- яйця – 4 шт .;
- сода – 1 ч. л .;
- кисле молоко або кефір – 300 мл;
- сіль кухонна – 1 ч. л .;
- цукор – 1 ст. л .;
- олія соняшникова – 150 мл;
- зелена цибуля – 1 пучок;
- борошно – 250 гр.
Як приготувати оладки на кефірі з вареним яйцем і зеленою цибулею
На самому початку рецепта дозволю собі дати господаркам невелику пораду. Щоб оладки були красивими і пишними для тіста краще використовувати злегка перекислий кефір або кисле молоко. Якщо ці кисломолочні продукти у Вас свіжі, то можна перед приготуванням оладок потримати їх пару-трійку годин без холодильника.
Отже, починаємо готувати і спочатку нам потрібно три курячі яйця відварити круто. Кожна господиня знає, як це зробити. Яйця охолоджуємо в крижаній воді і видаляємо шкаралупу. Потім, білок і жовток дрібно-дрібно рубаємо ножем.
Зелену цибулю потрібно вимити під проточною водою і, щоб зайва волога не потрапила в тісто, промакуємо кожне пір’ячко цибулі паперовим рушником.
Потім, пір’я цибулі, теж, дрібно нарізаємо.
У велику миску виливаємо кефір або кисле молоко, вбиваємо сире яйце, що залишився, додаємо сіль, цукор і соду.
Всі інгредієнти буде легко перемішати за допомогою вилки.
Додаємо в тісто для оладок борошно. До речі, не забувайте, що борошно бажано просіяти через сито. Ця нехитра маніпуляція допоможе позбутися від грудочок при замішуванні тіста і зробить наші оладки ще пишнішими.
Подивіться, після вимішування тісто вийшло на перший погляд рідкуватим, але не забувайте, ми будемо ще додавати інгредієнти.
Ми залишаємо тісто в теплому місці відпочити на півгодини.
У ємність з тістом висипаємо нарізані цибулю, варене яйце і перемішуємо гарненько.
Ось тепер, тісто для оладок набуло потрібної густоти і ми можемо приступати до випічки.
Розігріваємо сковороду, наливаємо на неї олію і викладаємо ложкою оладки так, щоб вони один до одного не торкалися.
Випікаємо наші оладки з кожного боку по три хвилини на середньому вогні.
У процесі смаження оладки вбирають в себе велику кількість рослинної олії, що для організму зовсім не корисно. А позбутися зайвого жиру нам допоможуть паперові рушники, потрібно просто викласти на них вже підсмажені млинці.
Оладки на кисляку або кефірі з зеленою цибулею і вареним яйцем, як я і обіцяла, вийшли симпатичні, рум’яні, пишні і дуже смачні.
Причому, коли оладки повністю охолонуть, вони стають, тільки смачнішими.
Яка оладка всередині Ви можете подивитися на цьому фото.
Ну і звичайно ж, пам’ятаємо, що наші смачні оладки краще всього подати до столу зі свіжою сметаною.