Смачні оладки на кефірі або кислому молоці з яйцем і зеленою цибулею

На сніданок для своїх домочадців я спекла оладки на кефірі з вареним яйцем і зеленою цибулею. Вони вийшли дуже смачні, рум’яні, пишні і неймовірно ніжні на смак. Пропоную кулінаркам поповнити свою скарбничку ще одним простим рецептом приготування не солодких оладок з доступних інгредієнтів, а покроково зроблені фото просто проілюструють приготування.

Нам знадобиться:

Оладки на кефірі з яйцем і зеленою цибулею

  • яйця – 4 шт .;
  • сода – 1 ч. л .;
  • кисле молоко або кефір – 300 мл;
  • сіль кухонна – 1 ч. л .;
  • цукор – 1 ст. л .;
  • олія соняшникова – 150 мл;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • борошно – 250 гр.

Як приготувати оладки на кефірі з вареним яйцем і зеленою цибулею

На самому початку рецепта дозволю собі дати господаркам невелику пораду. Щоб оладки були красивими і пишними для тіста краще використовувати злегка перекислий кефір або кисле молоко. Якщо ці кисломолочні продукти у Вас свіжі, то можна перед приготуванням оладок потримати їх пару-трійку годин без холодильника.

Отже, починаємо готувати і спочатку нам потрібно три курячі яйця відварити круто. Кожна господиня знає, як це зробити. Яйця охолоджуємо в крижаній воді і видаляємо шкаралупу. Потім, білок і жовток дрібно-дрібно рубаємо ножем.

оладки на кислому молоці з вареним яйцем і зеленою цибулею

Зелену цибулю потрібно вимити під проточною водою і, щоб зайва волога не потрапила в тісто, промакуємо кожне пір’ячко цибулі паперовим рушником.

Потім, пір’я цибулі, теж, дрібно нарізаємо.

Оладки на кефірі з яйцем і зеленою цибулею

У велику миску виливаємо кефір або кисле молоко, вбиваємо сире яйце, що залишився, додаємо сіль, цукор і соду.

оладки на кислому молоці з вареним яйцем і зеленою цибулею

Всі інгредієнти буде легко перемішати за допомогою вилки.

оладки на кислому молоці з вареним яйцем і зеленою цибулею

Додаємо в тісто для оладок борошно. До речі, не забувайте, що борошно бажано просіяти через сито. Ця нехитра маніпуляція допоможе позбутися від грудочок при замішуванні тіста і зробить наші оладки ще пишнішими.

оладки на кислому молоці з вареним яйцем і зеленою цибулею

Подивіться, після вимішування тісто вийшло на перший погляд рідкуватим, але не забувайте, ми будемо ще додавати інгредієнти.

Оладки на кефірі з яйцем і зеленою цибулею

Ми залишаємо тісто в теплому місці відпочити на півгодини.

У ємність з тістом висипаємо нарізані цибулю, варене яйце і перемішуємо гарненько.

Оладки на кефірі з яйцем і зеленою цибулею

Ось тепер, тісто для оладок набуло потрібної густоти і ми можемо приступати до випічки.

Оладки на кефірі з яйцем і зеленою цибулею

Розігріваємо сковороду, наливаємо на неї олію і викладаємо ложкою оладки так, щоб вони один до одного не торкалися.

Оладки на кефірі з яйцем і зеленою цибулею

Випікаємо наші оладки з кожного боку по три хвилини на середньому вогні.

Оладки на кефірі з яйцем і зеленою цибулею

У процесі смаження оладки вбирають в себе велику кількість рослинної олії, що для організму зовсім не корисно. А позбутися зайвого жиру нам допоможуть паперові рушники, потрібно просто викласти на них вже підсмажені млинці.

Оладки на кефірі з яйцем і зеленою цибулею

Оладки на кисляку або кефірі з зеленою цибулею і вареним яйцем, як я і обіцяла, вийшли симпатичні, рум’яні, пишні і дуже смачні.

Оладки на кефірі з яйцем і зеленою цибулею

Причому, коли оладки повністю охолонуть, вони стають, тільки смачнішими.

Яка оладка всередині Ви можете подивитися на цьому фото.

Оладки на кефірі з яйцем і зеленою цибулею

Ну і звичайно ж, пам’ятаємо, що наші смачні оладки краще всього подати до столу зі свіжою сметаною.

Оладки на кефірі з яйцем і зеленою цибулею