Для шанувальників смачної домашньої випічки, що має назву млинці, є великі кулінарні можливості для різноманітної реалізації цієї страви. Адже, імпровізувати з ними на кухні можна хоч кожен день, рецептів, та варіантів приготування – море. Ось і пропонований сьогодні рецепт відноситься до ряду гастрономічних експериментів – ми будемо пекти тонкі молочні млинці з зеленню у самому тісті. Російською такий варіант приготування називається – блины с припеком. Нажаль, я не знаю чи є щось подібне українською. З припеком, як це пропонує гугл-перекладач, мені не здається правильно. Якщо ви знаєте відповідну українську назву такої страви – напишіть у коментах. Буду вдячна. 🙂 А поки – покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам просто та швидко спекти смачні вітамінні млинці з зеленню на молоці і воді.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Зелень, Молоко, Олія рослинна, Сіль, Цукор, Яйце
Складові:
- яйце куряче – 1 штука;
- цукор – 1 ч. ложка;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- борошно для млинців – 1 стакан;
- молоко – 200 мл;
- вода тепла – 200 мл;
- масло рослинне – 2 ст. ложки;
- свіжа або заморожена зелень – за смаком.
Як приготувати млинці з зеленню на молоці і воді
Приготування млинцевого теста традиційне. Перше, що треба зробити, це у глибоку посудину (миску) розбити 1 велике або 2 дрібних яйця. Кидаємо до яєць всю норму цукру та пару щіпок солі. Інгредієнти, скориставшись вінчиком, а ще краще – міксером, збиваємо.
В утворену яєчну масу заливаємо одночасно молоко і теплу воду. Ще раз інгредієнти перемішуємо.
Через дрібне сито просіюємо в посудину борошно невеликими порціями. Паралельно працюємо вінчиком для збивання.
Вливаємо в готове млинцеве тісто олію. Це дає можливість потім, при випічці, постійно не змащувати сковорідку.
Подрібнюємо промиту зелень та додаємо у тісто. В нашому випадку використаний свіжий кріп, але можна взяти і петрушку, кінзу і/або зелену цибульку. Тепер, млинцеве тісто перемішуємо вже ложкою.
На змащеній тонким шаром олії сковороді випікаємо тонкі бліни з зеленню звичайним способом .
У такі блінчики з симпатичними дірочками можно загорнути любу несолодку начинку.
Подавати до столу такі корисні і смачні тонкі млинці з зеленню можна і просто зі сметаною, кетчупом або іншим улюбленим у вашій родині соусом.
Смачного!