Кожен знає, що ароматні млинці з сиром зі сметаною або сметанним соусом – це така смакота, що просто пальчики оближеш! Та ще й якою корисною є така страва! Це відмінне рішення збагатити організм натуральним кальцієм і отримати насолоду від смачного сніданку, обіду або вечері.
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Молоко, Рослинна олія, Сир, Сметана, Цукор, Яйце
Хочу поділитися з Вами своїм рецептом і розповісти як такі млинці з сиром роблять у мене вдома. Спочатку перерахуємо які продукти нам будуть потрібні.
Для млинцевого тіста на молоці:
- склянка молока;
- 3 яйця;
- 2 ст. ложки цукру;
- склянка муки;
- рослинна олія.
Для начинки:
- 200 гр. сиру;
- 200 гр. сметани;
- 2 ст. ложки цукру (для сиру);
- 1 ст. ложка цукру (для сметани);
- ваніль.
Як приготувати млинці з сиром
Тісто для млинців на молоці
Приготування починаємо з того, що в борошно з цукром вбиваємо яйця. Розмішуємо.
У замішане тісто потроху вливаємо молоко.
Як видно на фото, воно виходить досить рідке.
Кожна господиня знає, що на хорошу сковороду лити постійно олію не варто – потрібно її просто додати в тісто. Для зазначених в рецепті продуктів досить столової ложки. Якщо ж дно подряпане, то доведеться на сковороду додавати олію кожен раз. В цьому випадку потрібно постаратися не лити його багато, щоб не отримати замість тонких млинців занадто жирні “коржі”.
Далі, смажимо млинці, складаємо стопкою і відставляємо в сторону.
Як зробити сирну начинку
Додаємо цукор в сметану і ще – щіпку ванілі. Розмішуємо. Дивимося, щоб начинка вийшла середньої щільності. За бажанням, доповнюємо її родзинками або курагою.
Начиняємо млинці сиром і загортаємо конвертом. Покрокові фото стануть у пригоді тим, хто робить це в перший раз.
Розміщуємо їх в глибоке блюдо і заливаємо сметаною.
Просту сметану можемо замінити сметанним соусом. Для цього, просто додаємо до неї цукор. Кількість цукру залежить від того, наскільки Ви любите солодке. Я кладу не більш столової ложки, ми не любимо сильно солодкий соус.
В принципі, млинці з сиром в сметані готові, але краще їм дати час злегка настоятися. Багато часу для цього не потрібно, достатньо 15 хвилин.
Чимось ще доповнювати страву, в принципі, не потрібно. Ну хіба що гарячим чаєм або какао. Смачного!