Часом трапляється (ми впевнені, що і не в однієї господині) така ситуація, коли такий кисломолочний продукт як кефір, через тривале зберігання, не вчасне використання чи то недбалість продавця/виробника, втрачає свої первинні властивості і скисає. Не поспішайте такий інгредієнт відразу відправляти на утилізацію та викидати. Даний продукт згодиться щоб спекти апетитні пухкенькі млинці на кислому кефірі. Мій покроково оформлений рецепт з фото демонструє все кулінарні подробиці приготування млинців з таких інгредієнтів.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Кефір, Олія рослинна, Сіль, Цукор, Яйце
Складові:
- кефір (кислий, кімнатної температури) – 1 склянка;
- тепла вода – 1 склянка;
- борошно (в/ґатунку, пшеничне) – 1,5 склянки;
- цукор-пісок – 2 або трохи більше ст. ложки;
- яйце – 1 штука;
- сіль – невелика щіпка;
- сода – 0,5 ч. лож.;
- олія рослинна.
Як приготувати млинці на кислому кефірі
Приготування починаємо з того, що вбиваем в підібрану для замішування тіста ємність одне яйце. Кидаємо відразу до нього весь цукор і дрібку солі. До речі, порцію солодкого компонента можна в залежності від ваших уподобань або зменшити, або збільшити.
Тепер, потрібно збити інгредієнти, які знаходяться в ємності. Для цього процесу використовуємо міксер або як я – віничок для збивання.
В окремій ємності змішуємо теплий кефір та теплу воду. Додаємо соду. Зачекаємо поки сода вступить у реакцію з кислотою з кефіру. Отриману молочну суміш вводимо яєчну.
До рідкої масі борошно засипаємо частинами та відразу вимішуємо. Готове тісто для млинців не має містити грудочок.
Млинцеве тісто з використанням кислого кефіру готове.
У нього залишилося тільки влити пару супових ложок рафінованої рослинної олійки. Ще разок все ретельно перемішуємо.
Випікаємо млинці на кислому кефірі як звичайні – до гарного золотистого кольору з обох боків.
Готові бліни складаємо стопкою.
Як помітно на фото, млинці на кислому кефірі виходять тонкі, ніжні і з апетитними дірочками.
Пригощайтеся смачними млинцями на здоров’я!