У моїй сім’ї ніхто не любить пшоняну кашу. Та оскільки це дуже корисний продукт, то я додаю для різноманітності пшоно у різні страви, і домашні із задоволенням їх їдять. Сьогодні у моєму меню смачні та соковиті котлети з м’ясного фаршу та пшона. Рецепт досить простий, для кращого розуміння етапів приготування додаю покроково зроблені фото.
Інгредієнти: Вода, Панірувальні сухарі, Пшоно, Рослинна олія, Сіль, Фарш свинячий, Цибуля, Яйце
Як приготувати м’ясні котлети з фаршу і пшона
Коли готую страви з додаванням пшона, я використовую порційні пакетики. Це так зручно!
Пшоняну крупу потрібно варити за інструкцією, яка вказана на упаковці, у звичайній киплячій воді. Воду трішки підсолимо. Крупу я варила протягом 25 хвилин, пшоняної каші вийшла приблизно одна склянка.
Беремо одну цибулину середнього розміру (приблизно 100 грамів), очищаємо від шкірки та шаткуємо на дрібненькі шматочки. Також можна подрібнити її в кухонному комбайні чи блендері, або натерти на великій тертці чи пропустити через м’ясорубку.
Для котлет я взяла свинячий фарш, 300 грамів. Хочу сказати, що коли робила такі котлети зі змішаного свино-яловичого фаршу або курячого, вони також вийшли дуже смачними.
У зручній мисці готуємо основу для котлет. Додаємо до фаршу відварене пшоно, подрібнену цибулю, одне куряче яйце та 0,5 чайної ложки кухонної солі.
Все гарненько перемішуємо.
У глибоку тарілку викладаємо панірувальні сухарі або спеціальну суміш для паніровки. Мокрими руками формуємо з фаршу котлети та з усіх сторін обвалюємо у паніровці.
У сковорідці добре розігріваємо олію, далі викладаємо підготовлені котлети з пшоняно-м’ясного фаршу. Робимо мінімальний вогонь, сковорідку накриваємо кришкою.
Коли низ котлет обсмажиться до золотавої скориночки, перевертаємо їх.
Обсмажуємо котлети з фаршем та пшоном до повної готовності під кришкою.
Із зазначених у рецепті компонентів виходить сім соковитих, з рум’яною скориночкою, дуже смачних і головне, корисних, котлет. Здивуйте і Ви своїх рідних такими незвичайними котлетами. Впевнена, що їм сподобається, а Ви урізноманітните звичне меню.