Смачні м’ясні котлети з пшоном, смажені на сковороді

У моїй сім’ї ніхто не любить пшоняну кашу. Та оскільки це дуже корисний продукт, то я додаю для різноманітності пшоно у різні страви, і домашні із задоволенням їх їдять. Сьогодні у моєму меню смачні та соковиті котлети з м’ясного фаршу та пшона. Рецепт досить простий, для кращого розуміння етапів приготування додаю покроково зроблені фото.

Як приготувати м’ясні котлети з фаршу і пшона

Коли готую страви з додаванням пшона, я використовую порційні пакетики. Це так зручно!

Котлети з пшоном

Пшоняну крупу потрібно варити за інструкцією, яка вказана на упаковці, у звичайній киплячій воді. Воду трішки підсолимо. Крупу я варила протягом 25 хвилин, пшоняної каші вийшла приблизно одна склянка.

Котлети з пшоном

Беремо одну цибулину середнього розміру (приблизно 100 грамів), очищаємо від шкірки та шаткуємо на дрібненькі шматочки. Також можна подрібнити її в кухонному комбайні чи блендері, або натерти на великій тертці чи пропустити через м’ясорубку.

Котлети з пшоном

Для котлет я взяла свинячий фарш, 300 грамів. Хочу сказати, що коли робила такі котлети зі змішаного свино-яловичого фаршу або курячого, вони також вийшли дуже смачними.

Котлети з пшоном

У зручній мисці готуємо основу для котлет. Додаємо до фаршу відварене пшоно, подрібнену цибулю, одне куряче яйце та 0,5 чайної ложки кухонної солі.

Котлети з пшоном

Все гарненько перемішуємо.

Котлети з пшоном

У глибоку тарілку викладаємо панірувальні сухарі або спеціальну суміш для паніровки. Мокрими руками формуємо з фаршу котлети та з усіх сторін обвалюємо у паніровці.

М'ясні котлети з пшоном і фаршем

У сковорідці добре розігріваємо олію, далі викладаємо підготовлені котлети з пшоняно-м’ясного фаршу. Робимо мінімальний вогонь, сковорідку накриваємо кришкою.

М'ясні котлети з пшоном і фаршем

Коли низ котлет обсмажиться до золотавої скориночки, перевертаємо їх.

М'ясні котлети з пшоном і фаршем

Обсмажуємо котлети з фаршем та пшоном до повної готовності під кришкою.

Котлети з пшоном

Із зазначених у рецепті компонентів виходить сім соковитих, з рум’яною скориночкою, дуже смачних і головне, корисних, котлет. Здивуйте і Ви своїх рідних такими незвичайними котлетами. Впевнена, що їм сподобається, а Ви урізноманітните звичне меню.