Курячі шлунки не користуються великою популярністю серед кулінарок. А все через те, що рідко хто вміє їх правильно готувати, зазвичай, навіть, через годину проведену біля сковорідки вони залишаються досить жорсткими. Щоб страва в результаті була м’якою та смачною, варто тушити курячий субпродукт у сметані. Готуючи курячі шлуночки зі сметаною за цим покроковим фоторецептом, вийде по-новому відкрити для себе цей інгредієнт.
Інгредієнти: Болгарський перець, Курячий бульйон, Курячі шлунки, Сіль, Сметана, Соняшникова олія, Спеції, Цибуля
Складники:
- 400 грамів курячих шлунків;
- 2-3 цибулини;
- 40 грамів соняшникової олії;
- 200 грамів сметани;
- 200 мілілітрів курячого бульйону;
- 1 болгарський перець;
- пів ст. л. солі;
- 1 ч. л. спецій.
Як приготувати курячі шлуночки в сметані
Насамперед, потрібно почистити цибулю та видалити з болгарського перцю насінини. Курячі шлунки слід ретельно помити та почистити від плівочок і зайвого жиру.
Цибулю необхідно нарізати на великі шматки, а салатний перець на невеликі соломинки.
Нарізані курячі шлуночки, необхідно відправити на розігріту сковороду з олією. Коли субпродукт трохи підсмажиться до нього слід додати овочі й тушкувати все на середньому вогні, біля 10 хвилин. Страву необхідно час від часу помішувати.
Після того, як овочі підсмажаться все потрібно залити курячим бульйоном, перемішати компоненти, закрити сковорідку кришкою й тушкувати, біля, 20 хвилин. Якщо нема готового бульйону, то його можна зварити на основі курятини з додаванням невеликої морквини й цибулини, а ще лаврового листя та декількох горошин чорного та духмяного перцю.
Коли бульйон випарується, можна додавати сметану й тушкувати страву ще, біля, 10 хвилин.
Насамкінець, курячі шлунки в сметані треба посолити та заправити спеціями, орієнтуючись на свій смак. Можна використати вже готову суміш спецій до страв із м’яса чи курки.
Курячі шлуночки в сметані потрібно подавати гарячими. Вони добре смакують з гарніром з картоплі, кашами чи вермішеллю, і як окрема страва.