Смачні курячі шлуночки в сметані

Курячі шлунки не користуються великою популярністю серед кулінарок. А все через те, що рідко хто вміє їх правильно готувати, зазвичай, навіть, через годину проведену біля сковорідки вони залишаються досить жорсткими. Щоб страва в результаті була м’якою та смачною, варто тушити курячий субпродукт у сметані. Готуючи курячі шлуночки зі сметаною за цим покроковим фоторецептом, вийде по-новому відкрити для себе цей інгредієнт.

Складники:

Курячі шлуночки тушковані в сметані на сковороді

  • 400 грамів курячих шлунків;
  • 2-3 цибулини;
  • 40 грамів соняшникової олії;
  • 200 грамів сметани;
  • 200 мілілітрів курячого бульйону;
  • 1 болгарський перець;
  • пів ст. л. солі;
  • 1 ч. л. спецій.

Як приготувати курячі шлуночки в сметані

Насамперед, потрібно почистити цибулю та видалити з болгарського перцю насінини. Курячі шлунки слід ретельно помити та почистити від плівочок і зайвого жиру.

Цибулю необхідно нарізати на великі шматки, а салатний перець на невеликі соломинки.

Курячі шлуночки в сметані на сковороді

Нарізані курячі шлуночки, необхідно відправити на розігріту сковороду з олією. Коли субпродукт трохи підсмажиться до нього слід додати овочі й тушкувати все на середньому вогні, біля 10 хвилин. Страву необхідно час від часу помішувати.

Курячі шлуночки в сметані на сковороді

Після того, як овочі підсмажаться все потрібно залити курячим бульйоном, перемішати компоненти, закрити сковорідку кришкою й тушкувати, біля, 20 хвилин. Якщо нема готового бульйону, то його можна зварити на основі курятини з додаванням невеликої морквини й цибулини, а ще лаврового листя та декількох горошин чорного та духмяного перцю.

Курячі шлуночки в сметані на сковороді

Коли бульйон випарується, можна додавати сметану й тушкувати страву ще, біля, 10 хвилин.

Курячі шлуночки в сметані на сковороді

Насамкінець, курячі шлунки в сметані треба посолити та заправити спеціями, орієнтуючись на свій смак. Можна використати вже готову суміш спецій до страв із м’яса чи курки.

Курячі шлуночки в сметані на сковороді

Курячі шлуночки в сметані потрібно подавати гарячими. Вони добре смакують з гарніром з картоплі, кашами чи вермішеллю, і як окрема страва.