Смачні курячі крильця в клярі на сковороді

Існує безліч “смачних” способів приготування курячих крилець. Варто взяти на замітку один з них, описаний в цій статті з покроковими фото. Йтиметься про курячі крильця в клярі на сковороді.

Не варто переживати, що щось не вийде. Все дуже просто й не потребує багато зусиль. Ця справа достойна того, щоб за неї взятися, тому що в результаті, курячі крильця в клярі подарують рідним масу смачного задоволення.

Складники:

  • 6-8 курячих крилець (плечиків);
  • пів склянки молока;
  • 100 грамів борошна;
  • 1 яйце;
  • чорний мелений перець;
  • соняшникова олія;
  • сіль.

Зміст

Як приготувати курячі крильця в клярі

Спочатку, необхідно зробити смачний повітряний кляр, який складається з кількох етапів.

Як зробити кляр для курки

Насамперед, потрібно збити яєчний жовток з молоком, скориставшись для цього вінчиком.

Крильця в клярі

Яєчну масу треба посолити й додати до неї просіяну муку. Після цього, все слід старанно перемішати до однорідного стану, стежачи, щоб в клярі не залишилися не розбиті грудочки борошна.

Крильця в клярі

Білок (краще охолоджений), що залишився, необхідно збити в міцну піну. Пишну білкову масу слід викласти на рідке тісто.

Крильця в клярі

Потім, варто акуратно все перемішати. Вийде повітряний кляр (як на фото).

Крильця в клярі

Як посмажити курячі крильця в клярі

Щоб смажені курячі крила в клярі були не лише смачними, а ще й красивими, варто використовувати лише одну з частин крила, а саме, плечики, тобто без кінчика, які, зазвичай, стирчать під час смаження й заважають всій поверхні рівномірно покритися апетитною скоринкою. Курячі плечики потрібно помити, обсушити, трохи посолити й поперчити.

Крильця в клярі

Смажити крильця необхідно на олії в розігрітій сковороді. Перевірити її готовність до процесу смаження можна наступним чином: ледь вмочивши палець в воду, одну крапельку води з нього слід струсити над сковорідкою, якщо вона “зашипить”, то можна розпочинати. Курячі плечки необхідно рівномірно занурити в кляр і опустити в олію, яка, обов’язково, повинна покривати їх наполовину.

Курячі крильця в клярі на сковороді

Смажити треба на середньому вогні, коли на нижній стороні з’явиться скоринка, вогонь слід зменшити, щоб вони не підгоріли, але присмажилися. Потім, перевернути їх на інший бік.

Курячі крильця в клярі на сковороді

Крильця готові тоді, коли з них витікає прозорий сік, якщо їх проткнути, наприклад, шпажкою. Коли рідина має червоний відтінок, то їх варто продовжити смажити на повільному вогні.

Після приготування, курячі крильця в клярі потрібно помістити на декілька хвилин на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.

Курячі крильця в клярі на сковороді

До смачних смажених в клярі крилець можна подати: картопляне пюре, гречку, рис, макаронні вироби або овочі. Простий рецепт приготування неодмінно повинен бути в записнику кожної господині.