Котлети з курячого фаршу готую часто. Так як це м’ясо нежирне і м’яке – його дуже цінують маленькі їдці. А щоб котлетки були соковитими і ніжними, я використовую одну хитрість – замість калорійного батона додаю вівсяні пластівці! Курячі котлети з вівсяними пластівцями виходять ситними, а готуються швидко і легко. В цьому ви і самі переконаєтеся, приготувавши їх самостійно, слідуючи моєму, покроково оформленому рецепту з фото.
Інгредієнти: Вівсяні пластівці, Картопля, Куряче м'ясо, Курячий фарш, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Часник, Яйце
Що потрібно для котлетного фаршу:
- 1 кг м’яса, або фаршу з курки;
- 1 цибулина;
- 1 картоплина;
- 2-3 зубків часнику;
- 1 склянка вівсяних пластівців;
- 1 яйце;
- мелений перець (суміш перців, або приправа для м’яса) і сіль за смаком.
Як приготувати курячі котлети з вівсяними пластівцями
Щоб не втрачати часу в пошуках потрібних інгредієнтів, краще приготувати їх заздалегідь.
Якщо готуєте фарш з м’яса, то його слід прокрутити на м’ясорубці з цибулею, картоплиною і часником.
Якщо використовуєте готовий фарш, як в моєму випадку, його слід перекласти в миску.
Залити окропом вівсяні пластівці, при цьому, води потрібно в 2 рази більше, ніж пластівців. Залиште під кришкою на 5-7 хвилин.
Цибулю і часник дрібно-дрібно порізати і додати до м’яса.
Картоплину натерти на дрібній тертці і відправити до решти інгредієнтів.
Викласти пластівці і приправи в фарш, розбити яйце.
Ретельно перемішати, щоб всі додані інгредієнти розподілилося рівномірно в фарші.
Сковороду поставити на середній вогонь, влити трохи олії.
Сформувати котлети руками, або ложкою і викласти на сковороду. Смажити котлети з курячого фаршу з вівсяними пластівцями з двох сторін до рум’яності. За 1-2 хвилини до готовності залишити під кришкою.
Котлети смажаться хвилин 12-15, тому, на все у вас піде близько 40 хвилин.
На виході виходять пухкі, рум’яні і такі соковиті котлетки!
Таким нескладним способом можна приготувати смачні курячі котлети з вівсяними пластівцями, які в тандемі з будь-яким овочевим, або круп’яних гарніром, стануть улюбленою страврю для всієї родини.