Смачні курячі грудинки, запечені в духовці, в соусі з хурми

Існує безліч способів смачного запікання курки. Запропонований рецепт теж вартий на увагу кожної з читачок. Смачна куряча грудинка, запечена в духовці, в соусі з хурми неодмінно викличе масу задоволення. Завдячуючи хурмі, курка матиме пікантний, злегка солодкуватий присмак і неповторний аромат. Через те, що куряча грудка буде покритою пюре, вона не згорить під час запікання й вийде дуже смачною, ароматною та соковитою. Рецепт покроково описаний та ілюстрований фотокартками.

Складники:

Курячі грудки запечені в духовці в соусі з хурми

  • 1,2 кг курячої грудинки;
  • 2 хурми;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • по 5 г чорного перцю та коріандру в меленому вигляді;
  • 10 г кухонної солі.

Для того щоб куряча грудинка швидко спеклася та вийшла соковитою, краще використовувати м’ясо молодої курки-бройлера. Хурма для страви повинна бути стиглою та м’якою, навіть, краще буде, якщо обрати ледь переспілу.

Як запекти курячі груднинки в духовці

Спершу, варто підготувати курячу грудинку. Її треба помістити в зручну посудину й натерти сіллю, коріандром і меленим чорним перцем.

Курячі грудки запечені в духовці в соусі з хурми

У такому вигляді, м’ясо необхідно залишити на чверть години. За цей час воно встигне ледь просолитися та просочитися спеціями.

Доки курятина маринується потрібно підготувати хурму. Її необхідно помити, видалити верхню тонку плівку та плодоніжки.

Курячі грудки запечені в духовці в соусі з хурми

З очищеної хурми зробити пюре досить легко, їх слід лише розім’яти виделкою на тарілці.

Курячі грудки запечені в духовці в соусі з хурми

Отриманим пюре потрібно змастити курячу груднинку й залишити її просочуватися ще на 20 хвилин.

Курячі грудки запечені в духовці в соусі з хурми

Коли пройде зазначений час, деко для запікання необхідно змастити рослинною олією.

Курячі грудки запечені в духовці в соусі з хурми

Курячі грудинки необхідно викласти в форму разом із соусом із хурми та відправити в розігріту духовку.

Курячі грудки запечені в духовці в соусі з хурми

Запікатися курятина повинна при середній температурі протягом 60 хвилин.

Курячі груднинки, запечені в духовці в соусі з хурми зверху мають підсмажену хрустку скоринку, а всередині ніжне та соковите біле м’ясо, просочене пікантним ароматом спецій і хурми.

Курячі грудки запечені в духовці в соусі з хурми

Куряче м’ясо слід нарізати на порційні шматки та подавати до столу з відвареною картоплею або рисом.

Курячі грудки запечені в духовці в соусі з хурми

Пюре з хурми, в якому запікалася курка, є ідеальним соусом до м’яса.