Існує безліч способів смачного запікання курки. Запропонований рецепт теж вартий на увагу кожної з читачок. Смачна куряча грудинка, запечена в духовці, в соусі з хурми неодмінно викличе масу задоволення. Завдячуючи хурмі, курка матиме пікантний, злегка солодкуватий присмак і неповторний аромат. Через те, що куряча грудка буде покритою пюре, вона не згорить під час запікання й вийде дуже смачною, ароматною та соковитою. Рецепт покроково описаний та ілюстрований фотокартками.
Інгредієнти: Коріандр мелений, Куряча грудка, Перець чорний мелений, Сіль, Соняшникова олія, Хурма
Складники:
- 1,2 кг курячої грудинки;
- 2 хурми;
- 30 мл соняшникової олії;
- по 5 г чорного перцю та коріандру в меленому вигляді;
- 10 г кухонної солі.
Для того щоб куряча грудинка швидко спеклася та вийшла соковитою, краще використовувати м’ясо молодої курки-бройлера. Хурма для страви повинна бути стиглою та м’якою, навіть, краще буде, якщо обрати ледь переспілу.
Як запекти курячі груднинки в духовці
Спершу, варто підготувати курячу грудинку. Її треба помістити в зручну посудину й натерти сіллю, коріандром і меленим чорним перцем.
У такому вигляді, м’ясо необхідно залишити на чверть години. За цей час воно встигне ледь просолитися та просочитися спеціями.
Доки курятина маринується потрібно підготувати хурму. Її необхідно помити, видалити верхню тонку плівку та плодоніжки.
З очищеної хурми зробити пюре досить легко, їх слід лише розім’яти виделкою на тарілці.
Отриманим пюре потрібно змастити курячу груднинку й залишити її просочуватися ще на 20 хвилин.
Коли пройде зазначений час, деко для запікання необхідно змастити рослинною олією.
Курячі грудинки необхідно викласти в форму разом із соусом із хурми та відправити в розігріту духовку.
Запікатися курятина повинна при середній температурі протягом 60 хвилин.
Курячі груднинки, запечені в духовці в соусі з хурми зверху мають підсмажену хрустку скоринку, а всередині ніжне та соковите біле м’ясо, просочене пікантним ароматом спецій і хурми.
Куряче м’ясо слід нарізати на порційні шматки та подавати до столу з відвареною картоплею або рисом.
Пюре з хурми, в якому запікалася курка, є ідеальним соусом до м’яса.