Котлети – одна з найулюбленіших страв як дітлахів, так і дорослих. Воно й не дивно: готуються швидко, а виходять досить смачними та ситними. Смак котлет залежить від правильно підібраного, якісного фаршу. Сьогодні ми беремо фарш з яловичини та свинини у співвідношенні 1:1. Але це ще не все. Щоб наші котлетки вийшли запашними, ми додамо до фаршу трохи часнику, а завдяки сирій моркві котлети вийдуть надзвичайно ніжними та соковитими. Ви готові? Тоді давайте разом приготуємо смачний обід для усієї родини, а мій детальний фоторецепт нам у цьому допоможе.
Інгредієнти: Борошно, Морква, Сіль, Фарш м'ясний, Часник, Яйце
Інгредієнти:
- фарш – 500 г, тобто по 250 г фаршу з яловичини та свинини;
- 1 середня морквина;
- 3 великих зубчики часнику;
- сіль – ½ ч.л;
- 1 куряче яйце;
- борошно (для панірування) – 50-100 г.
Як зробити котлети з фаршу
Моркву та часник чистимо й натираємо на середній тертці.
У глибоку тарілку викладаємо натерті моркву, часник та фарш, додаємо сире яйце та сіль.
Вимішуємо фарш вручну хвилин 10-15. Завдяки цьому котлети вийдуть пишними та соковитими.
Наш ідеальний котлетний фарш готовий. Посипаємо робочу поверхню невеликою кількістю борошна й починаємо формувати котлети.
З маленької грудочки фаршу спочатку формуємо кульку, кладемо її у борошно і легенько придавлюємо.
Товщина котлети має бути не більшою 1,5-2 см. Обмакуємо котлети в муці з обох сторін.
Готові котлети краще тримати на посипаній мукою дощечці або робочій поверхні.
Розігріваємо соняшникову олію та смажимо котлети на середньому вогні 5-7 хвилин з кожного боку.
Наші соковиті котлети готові! Вони чудово поєднуються з будь-яким гарніром: різними кашами, паровими овочами, вареною або смаженою картоплею, тощо. Ці котлети можна подавати не тільки на обід чи вечерю, але на святковий стіл. З них вийде чудова гаряча закуска. Смачного!