Простий рецепт хрустких картопляних котлет з вареної картоплі з цибулею та морквою, що здивують всіх дивовижним смаком. Споживати їх краще ще гарячими, прямо зі сковорідки. Звичайна сметана для такої страви є найвдалішим соусом. Картопляні котлети за цим рецептом підходять для заморожування. Якщо в морозилці будуть такі напівфабрикати (більшість називає їх оладками), то переживати за сніданок або вечерю, коли зовсім обмаль часу для приготування чого-небудь смачного, не потрібно. Їх варто лише розморозити. Але, в такому разі, перед тим як смажити, їх слід панірувати в борошні. Простий і докладний покроковий фоторецепт обов’язково стане в пригоді.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Картопля, Коріандр мелений, Морква, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Спеції, Цибуля ріпчаста, Яйце
Кухня: Білоруська кухня
Складники:
- півтора кілограма нечищеної сирої картоплі;
- 1 морквина великого розміру;
- 2 середні ріпчасті цибулі;
- 3 курячі яйця (С-1);
- 2,5 ст. л. муки;
- 1,5 ч. л. дрібної солі;
- третину ч. л. меленого коріандру;
- третину ч. л. свіжомеленого чорного перцю;
- 400 грамів сметани (26% жирності).
Як приготувати картопляні котлети з цибулею та морквою
Насамперед, слід відварити картоплю разом з морквою в мундирах до готового стану. Зливши гарячу воду, овочі потрібно залити холодною водою та залишити на 10 хвилин. Після цього, з варених в мундирі овочів можна знімати шкірку й натерти їх на великій тертці.
Цибулю необхідно нарізати великими кубиками та обсмажити на рослинній олії в сковорідці.
Потім, відправити її його до картоплі з морквою. Туди ж потрібно додати всі спеції. В окремій посудині варто утворити з яйця та борошна кашоподібну масу й вилити її до картоплі.
Потім, ложкою потрібно старанно перемішати картопляно-морквяне тісто, доки воно не стане однорідним.
Як смажити картопляні котлети
Овальні котлетки зручно формувати, користуючись двома столовими ложками. Картопляні оладки необхідно викладати в розігріту олію, злегка натискаючи на них ложкою, щоб вони набули плоскої форми. Обсмажувати картопляні котлети з морквою та цибулею потрібно з двох сторін до тих пір, доки на них не буде рум’яної хрусткої скоринки.
Гарячі котлети спочатку варто викласти на паперові рушники, щоб стекла зайва олія, а уже помістити на плоску тарілку.
Котлети слід полити декількома ложками сметани, а ще, для презентації, посипати чорним меленим перцем.
Прості й смачні картопляні котлети з цибулею та морквою обов’язково припадуть до душі всім членам сім’ї.