Смачні картопляні деруни з кабачком

Влітку, щодня є можливість радувати рідних чимсь смачним із різноманітних овочів. Як приклад, можна приготувати смачні оладки з кабачків і картоплі на сковороді. Ці продукти зазвичай є завжди. Покроковий фоторецепт також стане в пригоді й полегшить процес приготування.

Зміст

Як приготувати деруни з картоплі з кабачком

Складники:

  • 4 картоплі (це, десь, 450 грамів);
  • 350 грамів кабачка (один невеликого розміру);
  • 30 грамів цибулі;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 1 ст. л. сметани;
  • пів ч. л. з верхом солі.

Картопляні деруни з кабачком

З кабачка слід зняти тверду шкірку, потім розрізати його навпіл і вичистити з допомогою столової ложки насінини. Після цього, натерти овоч на тертці з великими отворами.

Картопляні деруни з кабачком

Картоплю необхідно почистити ножем або овочечисткою й подрібнити яким завгодно способом:

  • натерти на дуже дрібній тертці, після чого овоч перетворюється на пюре, (це не дуже легко);
  • перемолоти шматки коренеплоду в м’ясорубці;
  • натерти на великій тертці, а потім подрібнити ще й у комбайні або блендері.

На фото продемонстровано останній варіант.

Картопляні деруни з кабачком

Картопляні деруни з кабачком

В одній посудині потрібно з’єднати подрібнені овочі й залишити на деякий час, щоб із них виділився сік. Після чого, рідину варто злити.

Картопляні деруни з кабачком

Доки виділяється сік із кабачка та картоплі, можна встигнути натерти на великій тертці ріпчасту цибулю.

Картопляні деруни з кабачком

Потім, до кабачково-картопляної маси необхідно додати цибулю, яйце, сметану, муку та сіль.

Картопляні деруни з кабачком

Ретельно перемішати все. Тісто для дерунів повинно вийти ледь рідкуватим.

Картопляні деруни з кабачком

Як смажити деруни

Оладки потрібно смажити на розігрітій сковороді з 3 столовими ложками олії. Набираючи невелику кількість тіста, його необхідно викладати на розпечену поверхню. Для того щоб деруни добре просмажилися, їх слід рівномірно розрівняти до товщини не більше, ніж 0,7 см. Під час смаження накривати сковороду кришкою не треба. Вогонь має бути мінімальним.

Картопляні деруни з кабачком

Коли зарум’яниться одна сторона кабачково-картопляний оладок слід перевернути на іншу сторону.

Картопляні деруни з кабачком

Подавати на стіл деруни з кабачків і картоплі необхідно гарячими, доповнивши їх сметаною.

Картопляні деруни з кабачком

Картопляними оладками з кабачком можна нагодувати рідних ситно та швидко. Щоб у цьому переконатися, варто приготувати таку смакоту власноруч, скориставшись даним рецептом із фотографіями.