Закусочні палички з кабачків – це дуже легка й швидка в приготуванні оригінальна закуска. Знадобиться лише 30 хвилин, щоб смакувати кабачками в клярі. Спеції для приготування такої страви можна використовувати на свій смак. Смачна й оригінальна закуска з кабачків – ідеальне поєднання з рибними та м’ясними стравами, вершковими та томатними соусами. Покроковий фоторецепт, стане хорошим помічником, навіть, недосвідченій господині.
Інгредієнти: Борошно, Зелень петрушки, Кабачки, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Яйце
Складники:
- 1 кабачок великого розміру;
- 4 ст. л. борошна;
- 3 курячі яйця;
- пів ч. л. дрібної морської солі;
- чверть ч. л. сухого базиліка;
- чверть ч. л. куркуми;
- щіпка паприки;
- зелень петрушки (або кінзи);
- рослинна олія для фритюру.
Як приготувати кабачки в клярі на сковороді
Спочатку, кабачки необхідно почистити від шкірки. Для цього зручно скористатися овочечисткою. Потім, столовою ложкою, необхідно видалити насіння та нарізати його гострим ножем на смужки необхідного розміру. Смужки не повинні бути надто великими, інакше вони погано просмажаться і не будуть хрустіти. Кабачкові палички слід посипати спеціями й обережно перемішати їх.
Олію потрібно розігріти на сковороді. У плоскій тарілці з борошном палички потрібно запанірувати.
У глибокій мисці треба збовтати яйця та занурювати в них палички в борошні. Смажити їх слід до красивої хрусткої скоринки.
Готові палички необхідно викласти на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб позбутися зайвої олії.
Готові кабачки в клярі необхідно викласти на плоску тарілку й прикрасити листочками свіжої петрушки чи кінзи.
Подавати оригінальні закусочні палички можна й гарячими й холодними, доповнивши їх улюбленим соусом.