Кабачкові рулетики з часником і майонезом – це оригінальна та смачна закуска, яку дуже просто та швидко готувати. Можна навіть насмажити кабачкові язички про запас, а безпосередньо перед подачею на стіл намазати їх соусом та сформувати рулети. Традиційно, в якості основи соусу береться майонез, однак, можна замінити його сметаною, що зробить закуску більш корисною та дієтичною. Пропоную простий, покроково оформлений рецепт з фото, що допоможе швидко приготувати на закуску пікантні смажені кабачки з часником.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Кабачки, Кріп, Майонез, Сіль, Солоні огірки, Часник, Чорний мелений перець
Нам знадобляться наступні продукти:
- 2 кабачка;
- 75 гр борошна;
- 2 ст.л. майонезу чи сметани;
- сіль, спеції – за смаком;
- пучок кропу;
- 3 зубці часнику;
- малосольний домашній огірочок.
Зміст
Як приготувати смажені кабачки з часником і майонезом у вигляді рулетів
На підготовчому етапі приготування закуски необхідно вимити та обсушити овочі та зелень, а також, очистити зубчики часнику. Звертаю увагу, що для приготування пікантних рулетиків можна використовувати не тільки молоді кабачки чи цукіні, але й баклажани.
Отже, нарізаємо кабачок вздовж тонкими слайсами. Дуже зручно робити це за допомогою спеціальної овочерізки або мандоліни.
Кабачкові пластинки посолити та приправити спеціями. Залишити на 15 хвилин пустити сік, після чого, відкинути на друшляк стікати.
Далі слайси з кабачків необхідно обмакнути в борошно та обсмажити на розпеченій сковороді з олією з обох боків.
В цей час можна підготувати пікантний майонезно-часниковий соус. В піалі поєднуємо майонез, подрібнену зелень, вичавлений через прес часник та натертий на дрібну тертку огірок. Все перемішуємо.
Смаженим кабачковим слайсам потрібно дати час охолонути. Це необхідно для того, щоб від гарячого не потік соус і овочеві рулетики тримали форму. Прохолодні пластинки кабачків щедро намазуємо соусом та загортаємо рулетом.
До столу подавати овочеві рулетики краще у холодному вигляді. Після нанесення соусу та формування рулетів раджу дати кабачкам трохи постояти в холодильнику, щоб овочі просочилися ароматом та пікантним смаком часникового соусу.
Готова овочева закуска стане відмінним доповненням до м’ясних та рибних страв, до того ж кабачкові рулети гармонічно поєднуються з будь-яким гарніром.
Кабачкові рулетики – відео-рецепти
Пропонуємо інші варіанти приготування рулетиків з кабачків з різними начинками.
Перший відео-рецепт – з плавленим сирком та помідором.
Автор цього відео розказує як зробити рулетики з начинкою із корейської моркви, яєць та сира.
І ще два варіанти приготування смачної закуски – кабачкові рулетики з курячим філе чи то курячою грудкою.
А на останок пропоную дізнатись як приготувати великий кабачковий рулет з сирною начинкою.