Смачні кабачкові рулетики з часником і майонезом – оригінальна закуска з кабачків

Кабачкові рулетики з часником і майонезом – це оригінальна та смачна закуска, яку дуже просто та швидко готувати. Можна навіть насмажити кабачкові язички про запас, а безпосередньо перед подачею на стіл намазати їх соусом та сформувати рулети. Традиційно, в якості основи соусу береться майонез, однак, можна замінити його сметаною, що зробить закуску більш корисною та дієтичною. Пропоную простий, покроково оформлений рецепт з фото, що допоможе швидко приготувати на закуску пікантні смажені кабачки з часником.

Нам знадобляться наступні продукти:

Кабачкові рулетики з часниковим соусом, зеленню і огірочками

  • 2 кабачка;
  • 75 гр борошна;
  • 2 ст.л. майонезу чи сметани;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • пучок кропу;
  • 3 зубці часнику;
  • малосольний домашній огірочок.

Зміст

Як приготувати смажені кабачки з часником і майонезом у вигляді рулетів

На підготовчому етапі приготування закуски необхідно вимити та обсушити овочі та зелень, а також, очистити зубчики часнику. Звертаю увагу, що для приготування пікантних рулетиків можна використовувати не тільки молоді кабачки чи цукіні, але й баклажани.

Отже, нарізаємо кабачок вздовж тонкими слайсами. Дуже зручно робити це за допомогою спеціальної овочерізки або мандоліни.

Кабачкові рулетики з часниковим соусом, зеленню і огірочками

Кабачкові пластинки посолити та приправити спеціями. Залишити на 15 хвилин пустити сік, після чого, відкинути на друшляк стікати.

Кабачкові рулетики з часниковим соусом, зеленню і огірочками

Далі слайси з кабачків необхідно обмакнути в борошно та обсмажити на розпеченій сковороді з олією з обох боків.

Як смажені кабачки з часником і майонезом

В цей час можна підготувати пікантний майонезно-часниковий соус. В піалі поєднуємо майонез, подрібнену зелень, вичавлений через прес часник та натертий на дрібну тертку огірок. Все перемішуємо.

Як смажені кабачки з часником і майонезом

Смаженим кабачковим слайсам потрібно дати час охолонути. Це необхідно для того, щоб від гарячого не потік соус і овочеві рулетики тримали форму. Прохолодні пластинки кабачків щедро намазуємо соусом та загортаємо рулетом.

Як смажені кабачки з часником і майонезом

До столу подавати овочеві рулетики краще у холодному вигляді. Після нанесення соусу та формування рулетів раджу дати кабачкам трохи постояти в холодильнику, щоб овочі просочилися ароматом та пікантним смаком часникового соусу.

Як смажені кабачки з часником і майонезом

Готова овочева закуска стане відмінним доповненням до м’ясних та рибних страв, до того ж кабачкові рулети гармонічно поєднуються з будь-яким гарніром.

Кабачкові рулетики – відео-рецепти

Пропонуємо інші варіанти приготування рулетиків з кабачків з різними начинками.

Перший відео-рецепт – з плавленим сирком та помідором.

Автор цього відео розказує як зробити рулетики з начинкою із корейської моркви, яєць та сира.

І ще два варіанти приготування смачної закуски – кабачкові рулетики з курячим філе чи то курячою грудкою.

А на останок пропоную дізнатись як приготувати великий кабачковий рулет з сирною начинкою.