Котлети з курячих грудок з манкою – це ідеально простий та смачний рецепт. Тому з ним впорається будь-хто, навіть новачки, які тільки починають розбиратися в кулінарних примудростях. Секрет соковитих котлет – у великій кількості цибулі. Саме завдяки їй м’ясо стає дуже соковитим та ароматним. Цей рецепт розрахований на велику кількість котлет. Тому якщо ви звикли робити менше – просто зменшіть кількість всіх інгредієнтів в пропорції.
Інгредієнти: Батон, Куряча грудка, Манна крупа, Молоко, Панірувальні сухарі, Сіль, Цибуля ріпчаста, Яйце
Для приготування необхідно взяти:
- куряче філе – 2 кілограми;
- цибуля ріпчаста – 900 грамів;
- сіль – 1 столова ложка (приблизно);
- яйця курячі – 2 штуки;
- хліб білий (батон) – 2 скоринки;
- молоко – 150 мілілітрів;
- манна крупа – 4 столових ложки;
- панірувальні сухарі (для обсипання).
Як приготувати соковиті котлети з курячих грудок з манкою і цибулею
Для приготування можна брати будь-яке куряче м’ясо, але найкраще підійде грудка, оскільки не доведеться витрачати час на зрізання з тушки.
Не економте на цибулі. Вона ні в якому разі не зіпсує таку страву, навпаки, зробить її цікавішою, смачнішою та соковитішою. Якщо ви боїтеся, що через цибулю котлети стануть надто гострими – не переймайтеся. Цибуля проходить термічну обробку, тому її гострота піде.
Візьміть дві скоринки батона (якщо нема – можна просто білого хліба), залийте молоком та почекайте, доки вони розбухнуть. До речі, часто в рецептах пишуть, що для котлетного фаршу треба використовувати тільки сухарі. Але, як показує практика, свіжий хліб теж їх не псує.
Далі пора братися за м’ясо. Помийте його та пропустіть через м’ясорубку.
Також треба перемолоти цибулю і хліб. З’єднати їх з м’ясом, додати в них 2 яйця та добре все перемішати.
Далі в фарш треба додати манку, яка відіграє роль природного згущувача. Якщо її не покласти, фарш вийде надто рідким а значить, з нього буде складно щось ліпити.
Лишіть фарш на 20 хвилин. Цього часу достатньо, щоб він досяг необхідної консистенції.
Далі сформуйте котлети і обваляйте їх в панірувальних сухарях або спеціальній суміші, що складається з круп. Цікаво, що остання робить скоринку котлет більш хрусткою та гарною.
Візьміть пательню, налийте олію, щільно викладіть котлети, накрийте кришкою та смажте до рум’яності з одного боку.
Далі переверніть котлети і обсмажте їх з іншої сторони.
Ось і все, тепер можна викладати котлетки на тарілку та подавати до столу.
В якості гарніру до них можна додавати картопляне пюре, рис або гречку з овочами.
Їжте цю смачну натуральну м’ясну страву, яка завжди буде доречною як на повсякденному, такі і на святковому столі.