Смачні і соковиті котлети з курячих грудок з манкою і цибулею

Котлети з курячих грудок з манкою – це ідеально простий та смачний рецепт. Тому з ним впорається будь-хто, навіть новачки, які тільки починають розбиратися в кулінарних примудростях. Секрет соковитих котлет – у великій кількості цибулі. Саме завдяки їй м’ясо стає дуже соковитим та ароматним. Цей рецепт розрахований на велику кількість котлет. Тому якщо ви звикли робити менше – просто зменшіть кількість всіх інгредієнтів в пропорції.

Для приготування необхідно взяти:

  • куряче філе – 2 кілограми;
  • цибуля ріпчаста – 900 грамів;
  • сіль – 1 столова ложка (приблизно);
  • яйця курячі – 2 штуки;
  • хліб білий (батон) – 2 скоринки;
  • молоко – 150 мілілітрів;
  • манна крупа – 4 столових ложки;
  • панірувальні сухарі (для обсипання).

Як приготувати соковиті котлети з курячих грудок з манкою і цибулею

Для приготування можна брати будь-яке куряче м’ясо, але найкраще підійде грудка, оскільки не доведеться витрачати час на зрізання з тушки.

курячі котлети

Не економте на цибулі. Вона ні в якому разі не зіпсує таку страву, навпаки, зробить її цікавішою, смачнішою та соковитішою. Якщо ви боїтеся, що через цибулю котлети стануть надто гострими – не переймайтеся. Цибуля проходить термічну обробку, тому її гострота піде.

курячі котлети

Візьміть дві скоринки батона (якщо нема – можна просто білого хліба), залийте молоком та почекайте, доки вони розбухнуть.  До речі, часто в рецептах пишуть, що для котлетного фаршу треба використовувати тільки сухарі. Але, як показує практика, свіжий хліб теж їх не псує.

курячі котлети

Далі пора братися за м’ясо. Помийте його та пропустіть через м’ясорубку.

курячі котлети

Також треба перемолоти цибулю і хліб.  З’єднати їх з м’ясом, додати в них 2 яйця та добре все перемішати.

курячі котлети

Далі в фарш треба додати манку, яка відіграє роль природного згущувача. Якщо її не покласти, фарш вийде надто рідким а значить, з нього буде складно щось ліпити.

курячі котлети

Лишіть фарш на 20 хвилин. Цього часу достатньо, щоб він досяг необхідної консистенції.

курячі котлети

Далі сформуйте котлети і обваляйте їх в панірувальних сухарях або спеціальній суміші, що складається з круп. Цікаво, що остання робить скоринку котлет більш хрусткою та гарною. Соковиті курячі котлети з манкою

Візьміть пательню, налийте олію, щільно викладіть котлети, накрийте кришкою та смажте до рум’яності з одного боку.

Соковиті курячі котлети з манкою

Далі переверніть котлети і обсмажте їх з іншої сторони.

Соковиті курячі котлети з манкою

Ось і все, тепер можна викладати котлетки на тарілку та подавати до столу.

Соковиті котлети з курячої грудки з манкою

В якості гарніру до них можна додавати картопляне пюре, рис або гречку з овочами.

Соковиті котлети з курячої грудки з манкою

Їжте цю смачну натуральну м’ясну страву, яка завжди буде доречною як на повсякденному, такі і на святковому столі.