Смачні голубці з молодої капусти з курячим фаршем і овочами

Сьогоднішній мій рецепт розповість про смачні голубці з молодої капусти. Я готую їх із особливим, надзвичайно смачним фаршем, завдяки чому, рідні та друзі обов’язково просять добавки. А що може бути кращим компліментом вдалим голубцям та кухарю, що їх приготував? Отже, дотримуйтесь моїх порад процесу приготування, які докладно та покроково демонструє покроково оформлений рецепт з фото та радуйте близьких апетитними, ситними та смачними голубцями.

Для приготування страви знадобиться наступний набір продуктів:

  • молода капуста – 1 шт.;
  • куряче філе – 500 гр;
  • рис – 2 ст. ложки;
  • свіжий томат (середнього розміру) – 1 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • перчик чорний молотий;
  • сіль;
  • борошно (для панірування голубців);
  • соняшникова олія (для смаження);
  • томатна паста – 70 гр;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • зелень (кілька гілочок).

Голубці з молодої капусти

Як зробити голубці з молодої капусти з курячим фаршем і овочами

Для смачних голубців найліпше підходить ніжне листя молодої літньої капусти. Адже воно м’яке та готується дуже швидко. З качана капусти відокремлюємо листя та складаємо його в глибоку миску або каструлю. Заливаємо листки капусти крутим окропом, накриваємо ємність кришкою та залишаємо на кілька хвилин. Завдяки цьому капустяне листя стане більш податливим та м’яким і загорнути всередину фарш не складе труднощів. Відкидаємо листя на друшляк, щоб стекла вода. Залишаємо охолоджуватися.

Голубці з молодої капусти

Моркву та цибулю очищуємо та обсмажуємо в олії. Даємо трохи охолонути перед додаванням у фарш.

Голубці з молодої капусти

Курячу грудку пропускаємо через м’ясорубку. Аналогічно перекручуємо шматочки свіжого помідора.

Голубці з молодої капусти

В отриманий фарш викладаємо смажену цибулю з морквою та промитий сирий рис, перчимо та солимо за смаком. Додаємо дрібно нашатковану зелень та гарно вимішуємо фарш. Готовий до загортання в капусту фарш має вигляд, як на наступному фото.

Голубці з молодої капусти

В листочки капусти викладаємо невеликі порції фаршу та загортаємо його конвертиком. Підготовлені голубці складаємо рядочком на дошці.

Голубці з молодої капусти

Далі, кожен голубець паніруємо в борошні, смажимо їх на сковороді та викладаємо в сотейник для тушкування.

Голубці з молодої капусти

Томатну пасту розводимо водою та заливаємо отриманою рідиною голубці, щоб вони повністю були вкриті водою. Після цього, поливаємо голубці сметаною, солимо та ставимо на вогонь тушкуватися до повної готовності.

Голубці з молодої капусти з курячим фаршем і овочами

Зазвичай, достатньо близько 30 хвилин, щоб голубці досягли потрібної кондиції. Залишається розкласти ніжні та запашні голубці по тарілках та скоріше подавати до столу, але я рекомендую ще дати страві 30-40 хвилин настоятися. Якщо вистачить часу та терпіння, то зробіть саме так.

Голубці з молодої капусти з курячим фаршем і овочами

Сподіваюся, вам та вашим рідним ця страва припаде до смаку.

Голубці з молодої капусти з курячим фаршем і овочами

Ситні та ароматні – кращі голубці з дієтичним фаршем під ароматною підливою – хто зможе встояти перед такою спокусою? Готуйте разом зі мною та смакуйте із задоволенням!

Голубці з молодої капусти – відео-рецепти

Пропоную розглянути і інші способи приготування сьогоднішньої страви.

Перший відео-рецепт демонструє класичне приготування. Традиційні великі смачні голубці з томатом та сирим рисом. Варить автор їх у звичайній каструлі. Все традиційно, просто та смачно.

З цього відео дізнаєтесь про правильне приготування маленьких голубців. Автор показує свої три різні способі як крутити чи то загорнути голубці красиво, швидко та просто.

З цього відео дізнаєтесь як смачно готувати традиційні голубці з молодої капусти в духовці.

Наступний відео-рецепт стане у нагоді тим, хто хоче зробити чи то запекти ліниві голубці в духовці.

Дізнайтесь і про те, як правильно зробити голубці з м’ясом з молодої капусти в мультиварці.

І останній бонус-рецепт – найсмачніші голубці по-закарпатськи. Скажу лише, що запікаються вони у горщику у духовці. Решту секретів розповість сам автор.