Смачні голубці в мультиварці з фаршем, рисом і в томатному соусі

Сьогодні приготуємо домашні голубці з м’ясом та рисом. Акуратні, невеличкі, з ароматною начинкою. Я буду варити їх у мультиварці, але хочу сказати, що посуд для голубців — не головне. Якщо голубчики накрутити правильно, то вони будуть чудовими при варінні у будь-якій каструлі. Ви просто дотримуйтеся послідовності пропонованого рецепта з покроково відзнятими фото.

Найперше у приготуванні смачних голубців — правильний вибір капусти. Качан повинен бути середньої щільності, плескатої форми та з не жорсткими листками. Фарш підійде любий, та якщо Ви хочете приготувати наваристу та жирну страву, тоді найкраще взяти фарш зі свинини. Для дитячого меню більше підійде курячий фарш, з ним страва готується швидше і стає ніжнішою.

Інгредієнти:

Смачні голубці з фаршем, рисом, в томатному соусі в мультиварці

  • 500 гр. фаршу;
  • 1 склянка рису;
  • 2 цибулини;
  • капуста;
  • морква;
  • сіль, перець;
  • томат.

Зміст

Як зробити голубці

Спершу приготуємо начинку. Відваримо добре промитий рис, додаємо до м’ясного фаршу, солимо.

Смачні голубці з фаршем, рисом, в томатному соусі в мультиварці

Чистимо цибулю та дрібненько нарізаємо. Одну частину додаємо у начинку до рису та м’яса, другу залишаємо для засмажки.

зажарка

Моркву подрібнюємо комбайном або натираємо на великій тертці. Викладаємо разом з цибулею на сковорідку, солимо, перчимо, обсмажуємо, додавши томат.

Смачні голубці з фаршем, рисом, в томатному соусі в мультиварці

Як підготувати капусту для голубців

Качан обережно кладемо в киплячу воду.

Смачні голубці з фаршем, рисом, в томатному соусі в мультиварці

Коли верхні листки пропарилися, акуратно відділяємо їх від основи капусти.

Смачні голубці з фаршем, рисом, в томатному соусі в мультиварці

Пропарені листочки перекладаємо в окрему миску. Коли всі листки будуть готові, кладемо по одному на обробну дошку, зрізаємо жорсткі прожилки, та розрізаємо листок на частинки в залежності від розміру листка. Стараємося нарізати однакові за розміром частини, тоді і голубці будуть гарні та однакові.

Смачні голубці з фаршем, рисом, в томатному соусі в мультиварці

Тепер на кожний шматочок викладаємо фарш, загортаємо голубець трубочкою (краї ховаємо всередину) та щільно укладаємо в ємність швом вниз.

Смачні голубці з фаршем, рисом, в томатному соусі в мультиварці

Як варити голубці

У наповнену голубцями чашу мультиварки або каструлю додаємо засмажку

Смачні голубці з фаршем, рисом, в томатному соусі в мультиварці

та заливаємо водою.

Смачні голубці з фаршем, рисом, в томатному соусі в мультиварці

Якщо будемо варити в мультиварці, то вода повинна трохи покривати верхній шар. А в каструлю наливаємо воду на 3-4 см. вище голубців. Перевіряємо, чи достатньо солі, включаємо мультиварку на режим «Тушкування».

Смачні голубці з фаршем, рисом, в томатному соусі в мультиварці

Якщо готувати на звичайній плиті, то каструлю ставимо на маленький вогонь, доки рис не буде готовий. Скільки часу потрібно на тушкування? Найменше — 30 хвилин. Та кожна господиня враховує смаки домашніх. Мої, наприклад, обожнюють, щоб капуста була трошки хрусткою, а начинка розсипчастою. А багато хто віддає перевагу розвареному рису та м’якій капусті, тоді страву потрібно готувати довше.

Смачні голубці з фаршем, рисом, в томатному соусі в мультиварці

Найсмачніші голубці гарячі, та ще й з холодною сметаною. Та якщо дати страві настоятися хвилин 30-40 після готовності, то за цей час всі компоненти обміняються ароматами, рис стане соковитим та духмяним, голубці набудуть дивовижного смаку та будуть просто танути в роті. Цю страву можна подавати як гарячу закуску або як смачний гарнір.