Смачні гнізда з кабачка з начинкою з фаршу

Фаршировані кабачки – це дуже смачно, просто і красиво. Приготовлені за цим рецептом гнізда з кабачків можна начиняти різними овочами, грибами і м’ясом. Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі детальний покроковий рецепт з фото приготування кабачків з фаршем на сковороді.

Як приготувати кабачки з фаршем

Насамперед займемося приготуванням м’ясної начинки.

Невелику цибулину і морквину почистимо, подрібнити і обсмажити на рослинній олії протягом декількох хвилин.

Смажимо цибулю і моркву

Фарш – 300 грам. Він у мене свинячий, але свинячо-яловичий або курячий фарш теж підійде.

фарш

Додаємо до м’яса обсмажені овочі, сіль і улюблені спеції. Я поклала спецію під назвою «Приправа для фаршу». Ретельно все перемішати.

Додаємо у фарш спеції

Тепер займемося кабачком. Вимиємо овоч, почистимо і наріжемо колечками товщиною 3-3,5 сантиметра.

кабачок

З кожного колечка виймемо ложкою серединку з насінням. У нас вийдуть своєрідні «стаканчики». Сковороду змажемо рослинною олією і розкладемо кабачкові колечка.

Кабачок на сковороді

Кожен «стаканчик» щільно заповнимо фаршем. Якщо фарш залишився, то із залишків можна скачати кульки і викласти поруч з фаршированими кабачками.

Заповнюємо гнізда фаршем

Помідор наріжемо кружочками. На кожен кабачок заповнений фаршем викладемо по кружочок томата.

викладаємо помідор

Сир твердих сортів – 50 грам. Натремо його на крупній тертці, і посиплемо фаршировані кабачки.

посипаємо сиром

Залишилося приготувати заливку.

Для цього, в мисці змішаємо 1 столову ложку майонезу, 1 столову ложку вашого улюбленого соусу, 300 мілілітрів води і сіль за смаком. Для змішування інгредієнтів, зручно користуватися віночком для збивання яєць.

заливка

Заливаємо наповнені кабачки приготовленим соусом. Встановлюємо газ на повну потужність. Як тільки рідина закипить, зменшуємо газ до середнього і готуємо страву під кришкою 40 хвилин.

заливаємо гнізда

Через встановлений час, заглянемо під кришку. Сир розплавився, кабачок легко протикається ножем, а соус придбав насичений колір, значить, наші фаршировані кабачки готові.

готові кабачки

Викладаємо гнізда з фаршем на тарілки і пригощаємося смачною і корисною стравою.

Гнізда з фаршем

Гнізда з кабачків з начинкою з фаршу – це повноцінна друга страва. Гарнір до неї можна не подавати.