Фаршировані кабачки – це дуже смачно, просто і красиво. Приготовлені за цим рецептом гнізда з кабачків можна начиняти різними овочами, грибами і м’ясом. Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі детальний покроковий рецепт з фото приготування кабачків з фаршем на сковороді.
Інгредієнти: Вода, Кабачки, Майонез, Морква, Помідори, Приправи, Рослинна олія, Сир, Сіль, Фарш м'ясний, Цибуля
Як приготувати кабачки з фаршем
Насамперед займемося приготуванням м’ясної начинки.
Невелику цибулину і морквину почистимо, подрібнити і обсмажити на рослинній олії протягом декількох хвилин.
Фарш – 300 грам. Він у мене свинячий, але свинячо-яловичий або курячий фарш теж підійде.
Додаємо до м’яса обсмажені овочі, сіль і улюблені спеції. Я поклала спецію під назвою «Приправа для фаршу». Ретельно все перемішати.
Тепер займемося кабачком. Вимиємо овоч, почистимо і наріжемо колечками товщиною 3-3,5 сантиметра.
З кожного колечка виймемо ложкою серединку з насінням. У нас вийдуть своєрідні «стаканчики». Сковороду змажемо рослинною олією і розкладемо кабачкові колечка.
Кожен «стаканчик» щільно заповнимо фаршем. Якщо фарш залишився, то із залишків можна скачати кульки і викласти поруч з фаршированими кабачками.
Помідор наріжемо кружочками. На кожен кабачок заповнений фаршем викладемо по кружочок томата.
Сир твердих сортів – 50 грам. Натремо його на крупній тертці, і посиплемо фаршировані кабачки.
Залишилося приготувати заливку.
Для цього, в мисці змішаємо 1 столову ложку майонезу, 1 столову ложку вашого улюбленого соусу, 300 мілілітрів води і сіль за смаком. Для змішування інгредієнтів, зручно користуватися віночком для збивання яєць.
Заливаємо наповнені кабачки приготовленим соусом. Встановлюємо газ на повну потужність. Як тільки рідина закипить, зменшуємо газ до середнього і готуємо страву під кришкою 40 хвилин.
Через встановлений час, заглянемо під кришку. Сир розплавився, кабачок легко протикається ножем, а соус придбав насичений колір, значить, наші фаршировані кабачки готові.
Викладаємо гнізда з фаршем на тарілки і пригощаємося смачною і корисною стравою.
Гнізда з кабачків з начинкою з фаршу – це повноцінна друга страва. Гарнір до неї можна не подавати.