Гарячі бутерброди — швидка та смачна закуска, яку люблять майже усі, тому рецептів приготування бутербродів з різноманітними начинками та різною основою існує безліч. Сьогодні я хочу запропонувати господиням, як легко та швидко приготувати в духовці ароматні та корисні домашні бутерброди на основі житнього хліба з сирими печерицями, помідорами та твердим сиром.
Інгредієнти: Житній хліб, Майонез, Печериці, Сир, Соєвий соус, Томати
Інгредієнти:
- хліб житній (у мене тостерний) – 300 гр.;
- помідори – 2 шт.;
- печериці (краще великі) – 6 шт.;
- майонез – 20 гр.;
- сир твердий – 80 гр.;
- соус соєвий – 20 гр.
Як приготувати гарячі бутерброди
Одразу хочу зауважити, що для бутербродів чудово підійде і білий хліб чи просто батон. На практиці я перевірила обидва варіанти та переконалася, що для вказаних інгредієнтів більше смакує основа з житнього хліба. Але Ви можете обрати свій варіант хліба для гарячих бутербродів, в залежності від Ваших уподобань.
Отже, починаємо готувати смачну закуску. Печериці гарненько промиваємо, відрізаємо ніжки та відкладаємо їх в окрему миску. Вони нам не знадобляться у цій страві, нам потрібні тільки ніжні капелюшки грибів. А ніжки покладемо до холодильника і пізніше використаємо, наприклад, для рагу з печерицями або омлету з грибами.
Капелюшки грибів нарізаємо тоненькими слайсами, кладемо у глибоку чашу та додаємо соєвий соус, щоб печериці замаринувалися та трохи просолилися.
Вимиті помідори також потрібно нарізати тоненькими кружечками.
Далі за допомогою овочечистки або гострого тонкого ножа тоненькими пластинками нарізаємо твердий сир.
Деко для випікання застилаємо пекарським папером, викладаємо на нього шматки хліба. З пакету майонеза трішки зрізаємо кінчик і, потроху видавлюючи, «малюємо» майонезом змійку на кожному тостерному шматочку.
Тепер викладаємо на шматочки промариновані у соусі печериці, верхівками шапочок в одну сторону, як на фото.
Далі на грибочки кладемо нарізані помідори.
І останній шар — це пластинки твердого сиру, якими потрібно повністю покрити бутерброд.
Відправляємо деко з заготовками для смачної закуски в заздалегідь розігріту духовку на середній температурі і чекаємо, доки розплавиться сир. У мене приготування в духовці зайняло 15 хвилин.
За цей час всі складові закуски добре прогрілися, а низ житнього хліба став рум’яним та трішки хрустким. Але саме це придало гарячим бутербродам кращий смак та соковитість.
Ароматні та смачні гарячі бутерброди перекладаємо на блюдо та подаємо до столу як пікантну гарячу закуску. Також ситні бутерброди можуть виступати самостійною стравою.