Сирні сочники з пісочного тіста – це ніжна і смачна домашня випічка, яку ніколи не соромно подати гостям разом з чаєм.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванільний цукор, Вершкове масло, Розпушувач, Сир, Сіль, Сметана, Цукор, Яйце
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Пропонуємо вам рецепт приготування такої страви.
Для цього треба взяти наступні інгредієнти.
Продукти для тіста:
- борошно – 330 грамів;
- вершкове масло – 120 грамів;
- цукор – 4 столові ложки;
- сіль – 1/2 чайної ложки;
- розпушувач – 1 чайна ложка;
- сирий жовток – 1 штука;
- сметана – 100 грамів.
Продукти для начинки:
- сир – 250 грамів;
- цукор – 50 грамів;
- яєчний білок – 2 штуки;
- сирий жовток – 1 штука;
- ванільний цукор – 1 чайна ложка;
- сіль – дрібка;
- борошно – 2 столові ложки.
Зміст
Як приготувати сочники з сиром
Спочатку треба зробити смачне тісто.
Як зробити тісто для сочників
Замішайте борошно і масло Для цього можна взяти тертку, посипати її борошном і терти масло, постійно пересипаючи борошном.
Після цього додайте в масу цукор, сіль і розпушувач. У центрі маси зробіть заглиблення і покладіть туди інші компоненти: яєчний жовток і сметану.
Замісіть тісто, закрийте його плівкою та покладіть в холодильник на 1 годину.
Тим часом приготуйте начинку.
Як готувати сирну начинку для сочників
Візьміть сир, відтисніть його через марлю, якщо він містить багато вологи. А потім перетріть через сито або пропустіть через м’ясорубку.
Додайте до сиру борошно, цукор, сіль і ванільний цукор. Також візьміть два охолоджених білка, збийте їх і перемішайте з сирною масою.
Як робити сочники
Спочатку розкатайте тісто в пласт товщиною 0,7-1 сантиметр. Витисніть з нього кружальця спеціальним інструментом або звичайною склянкою.
Викладіть начинку чайною ложкою на одну сторону кружальця та закрийте іншою половиною.
Краї не защіпайте, а лише трохи притисніть.
Як спекти сочники з сиром
Візьміть деко, закрийте пергаментом, трохи змажте олією. Викладіть випічку та помажте її зверху жовтком.
Випікати треба 15-20 хвилин при температурі 200 градусів за Цельсієм. Готову страву викладіть на тарілку і прикрийте рушником. Трохи зачекайте та можете подавати до столу.
Ось такі чудові сочники з пісочного тіста у вас повинні вийти. Вони прекрасно смакують до чаю і є справжньою знахідкою для любителів солодкого.