М’ясні котлети подобаються, напевно, всім без винятку. Але не всім вдається приготувати цю страву соковитою та дуже смачною. Є не складний і такий, що пройшов перевірку досвідченими господинями, рецепт з покроковими фотографіями, який дозволить легко й просто посмажити оригінальні та неабияк смачні домашні котлети з м’ясного фаршу з картоплею та манкою.
Інгредієнти: Батон, Картопля, Крупа манна, Молоко, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Фарш м'ясний, Цибуля, Яйце
Складники:
- 1 кг фаршу (суміш зі свинини та яловичини);
- 2 цибулини середнього розміру;
- 2 картоплини невеликого розміру;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. манки;
- 2 шматки білого батона;
- 100-200 мл коров’ячого молока;
- сіль і перець на власний смак;
- рослинна олія, щоб смажити.
Як приготувати домашні котлети
Для початку, потрібно занурити шматки батона в молоко й залишити до тих пір, доки він не розмокне (молоко можна замінити водою).
Картоплю та цибулю потрібно почистити, помити та нарізати на середні шматки.
Потім, перебити блендером, але не до пюреподібного стану, натерти на дрібній тертці чи перемолоти в м’ясорубці.
Фарш можна зробити самостійно або придбати в магазині. Його разом з картоплею, цибулею, злегка віджатим батоном, яйцем, манкою, сіллю та перцем (за смаком) слід помістити в глибоку посудину та ретельно перемішати руками.
З маси, що утворилася, необхідно сформувати котлети середнього розміру завтовшки 1-2 см. Це дозволить добре просмажити їх всередині. Робити котлети надто маленькими не варто, в процесі смаження вони й так стають меншого розміру, ніж були у сирому вигляді.
Готові котлети слід смажити на розігрітій сковороді на рослинній олії (біля 1-го см по висоті).
Вогонь має бути мінімальним, накривати кришкою сковороду не потрібно. Смажитися котлети повинні біля 10 хвилин з однієї сторони до золотистого відтінку. Потім їх треба перевернути, накрити кришкою та смажити, таким чином, десь 10 хвилин готового стану.
До котлет за цим рецептом соковитих і апетитних домашніх котлет із м’ясного фаршу з картоплею та манкою можна подавати будь-який гарнір. Усе залежить від власних уподобань.
Навіть, недосвідчені господині можуть на відмінно справитися з цим неймовірно смачним процесом.