Смачні дієтичні капустяні оладки з кропом

Дуже смачні ніжні та соковиті оладки з кропом, смажені на сковороді, можна приготувати з капусти. Ця страва досить “бюджетна”, а ще для того щоб зробити капустяні оладки не потрібно мати неабиякі кулінарні навички. Дотримуючись детального фоторецепту, в кожного, без жодних труднощів, вийде пригостити своїх рідних смачними й дієтичними оладками з капусти.

Складники:

Капустяні оладки смажені на сковороді

  • 700 грамів капусти;
  • 2 яйця;
  • 100 мілілітрів соняшникової олії;
  • 1 ч. л. кухонної солі;
  • 30 грамів кропу;
  • 100 грамів борошна.

Для того щоб оладки вийшли ніжними й соковитими, їх краще готувати з білокачанної капусти, “зимна” зелена капуста не така м’яка й у ній менше соку.

Кріп підійде, як свіжий, так і заморожений. Усе залежить від сезону.

Як приготувати капустяні оладки з кропом

Щонайперше, слід розрізати капустину на дві половини й гострим ножем видалити з неї качан.

Капустяні оладки смажені на сковороді

Потім, потрібно нарізати капусту на невеликі квадратики. Під час цього процесу варто видаляти великі й тверді прожилки.

Капустяні оладки смажені на сковороді

Тепер, капустяну нарізку треба помістити в каструлю та залити дуже гарячою водою на 5 хвилин.

Капустяні оладки смажені на сковороді

Коли пройде зазначений час, капусту слід відкинути на друшляк і обдати холодною водою.

Капустяні оладки смажені на сковороді

Завдяки цьому, вона стане м’якшою, але не перетвориться в кашу.

Тісто для капустяних оладок потрібно робити в глибокій посудині. В неї слід помістити підготовлену капусту, нарізаний кріп, яйця, посолити все та старанно перемішати.

Капустяні оладки смажені на сковороді

Далі, невеличкими порціями варто додавати муки.

Капустяні оладки смажені на сковороді

У результаті, тісто для капустяних оладок має мати досить густу консистенцію (як на фото).

Капустяні оладки смажені на сковороді

Для того щоб оладки з капусти під час смаження не розвалювалися, тісто повинно постояти 10 хвилин при кімнатній температурі. За цей час з борошна виділиться необхідна кількість клейковини.

Після цього, тісто потрібно перемішати, а потім, з допомогою столової ложки, викладати на розігріту сковороду з рослинною олією.

Капустяні оладки смажені на сковороді

Смажити слід на максимальному вогні по 1-2 хвилини з двох сторін.

Капустяні оладки смажені на сковороді

Щоб позбутися зайвого жиру, знявши капустяні оладки зі сковороди, їх необхідно, відразу ж, викласти на паперовий рушник.

Капустяні оладки смажені на сковороді

Коли рум’яні та апетитні ніжні капустяні оладки з кропом злегка остигнуть їх можна подавати до столу.

Капустяні оладки смажені на сковороді

Розрізаний оладок виглядає просмаженим, соковитим і дуже смачним.

Капустяні оладки смажені на сковороді

Смачна страва на столі здатна підвищити настрій на весь день.