Дуже смачні ніжні та соковиті оладки з кропом, смажені на сковороді, можна приготувати з капусти. Ця страва досить “бюджетна”, а ще для того щоб зробити капустяні оладки не потрібно мати неабиякі кулінарні навички. Дотримуючись детального фоторецепту, в кожного, без жодних труднощів, вийде пригостити своїх рідних смачними й дієтичними оладками з капусти.
Інгредієнти: Борошно, Капуста, Кріп, Сіль, Соняшникова олія, Яйце
Складники:
- 700 грамів капусти;
- 2 яйця;
- 100 мілілітрів соняшникової олії;
- 1 ч. л. кухонної солі;
- 30 грамів кропу;
- 100 грамів борошна.
Для того щоб оладки вийшли ніжними й соковитими, їх краще готувати з білокачанної капусти, “зимна” зелена капуста не така м’яка й у ній менше соку.
Кріп підійде, як свіжий, так і заморожений. Усе залежить від сезону.
Як приготувати капустяні оладки з кропом
Щонайперше, слід розрізати капустину на дві половини й гострим ножем видалити з неї качан.
Потім, потрібно нарізати капусту на невеликі квадратики. Під час цього процесу варто видаляти великі й тверді прожилки.
Тепер, капустяну нарізку треба помістити в каструлю та залити дуже гарячою водою на 5 хвилин.
Коли пройде зазначений час, капусту слід відкинути на друшляк і обдати холодною водою.
Завдяки цьому, вона стане м’якшою, але не перетвориться в кашу.
Тісто для капустяних оладок потрібно робити в глибокій посудині. В неї слід помістити підготовлену капусту, нарізаний кріп, яйця, посолити все та старанно перемішати.
Далі, невеличкими порціями варто додавати муки.
У результаті, тісто для капустяних оладок має мати досить густу консистенцію (як на фото).
Для того щоб оладки з капусти під час смаження не розвалювалися, тісто повинно постояти 10 хвилин при кімнатній температурі. За цей час з борошна виділиться необхідна кількість клейковини.
Після цього, тісто потрібно перемішати, а потім, з допомогою столової ложки, викладати на розігріту сковороду з рослинною олією.
Смажити слід на максимальному вогні по 1-2 хвилини з двох сторін.
Щоб позбутися зайвого жиру, знявши капустяні оладки зі сковороди, їх необхідно, відразу ж, викласти на паперовий рушник.
Коли рум’яні та апетитні ніжні капустяні оладки з кропом злегка остигнуть їх можна подавати до столу.
Розрізаний оладок виглядає просмаженим, соковитим і дуже смачним.
Смачна страва на столі здатна підвищити настрій на весь день.