Смачні деруни з картоплі з помідорами

Класичні деруни – це та страва, котра хоч раз, але “побувала” на кухні, мабуть, у кожної господині. Варіантів їх приготування є дуже багато. Комусь подобається додавати до традиційних компонентів сало, а хтось “перетворює” їх на перепічки. Ця стаття пропонує урізноманітнити основний рецепт приготування смачних дерунів із картоплі, додавши до їх складу помідори. Завдяки їм картопляні оладки стануть соковитішими та пікантнішими. Покроковий рецепт із докладним описом і фотографіями дозволить не опустити жодного з важливих моментів під час приготування апетитної овочевої страви.

Для початку, необхідно підготувати всі необхідні складники. Потім, слід помити та почистити овочі. Переважна більшість господинь готує деруни, додаючи борошно, а за цим рецептом воно не знадобиться. Крохмалю, що є в картоплі цілком достатньо, щоб маса під час смаження не розпадалася.

Деруни з картоплі з помідорами

  • 5-6 картоплин;
  • 2 цибулини;
  • 3 помідори;
  • 2 яйця;
  • 1 зубок часнику;
  • пучок петрушки;
  • пів ст. л. солі;
  • пів ч. л. чорного меленого перцю.

Як робити деруни з картоплі з помідорами

Спершу, слід нарізати овочі. Це обов’язково потрібно зробити перед тим, як терти картоплю, інакше вона потемніє й готова страва матиме неестетичний вигляд. Цибулю та помідори треба нарізати на невеликі кубики. Якщо помідори дуже соковиті, то їх серединку необхідно видалити. Петрушку слід дрібно нарізати, а часник краще натерти на тертці з малими отворами.

Деруни з картоплі з помідорами

Картоплю можна натерти або на дрібній або на середній тертці.

Деруни з картоплі з помідорами

Після цього, до картоплі необхідно додати подрібнені овочі, зелень, сіль, яйця та чорний мелений перець.

Деруни з картоплі з помідорами

Потім, слід все ретельно перемішати. З помідор і картоплі, звичайно ж, виділиться багато соку, але це не страшно, під час смаження зайва волога швидко випарується.

Деруни з картоплі з помідорами

Викладати готову масу потрібно на добре розігріту сковороду з олією, з допомогою столової ложки. Смажитися деруни повинні з двох боків до золотистого відтінку. Це займе, десь, 5 хвилин.

Деруни з картоплі з помідорами

Під час смаження сковороду можна накрити кришкою, щоб картопля краще просмажилася й вийшла, в результаті, ще ніжнішою.

Деруни з картоплі з помідорами

Рум’яні, теплі картопляні деруни – це цілком самостійна страва. До неї можна лише додати свіжої сметани із зеленню, щоб було ще смачніше. Якщо є бажання, щоб традиційна страва була святковою та оригінальною, до неї можна подати смаженого лосося у вершковому соусі. А ще з тертої картоплі можна приготувати смачну й більш дієтичну запіканку з сиром.