Робити бутерброди — моє улюблене заняття в кулінарії. Я люблю придумувати різні поєднання продуктів, відкривати нові смаки та робити різні презентації для простих, але завжди популярних на святкових застіллях бутербродів. Сьогодні на вечерю готувала бутерброди з вершковим маслом, ковбасою, твердим сиром та свіжим огірком. Поєднання сухої ковбаси з цими продуктами вийшло таким цікавим та смачним, що я вирішила запропонувати Вам приготувати швидкі бутерброди за моїм викладеним рецептом з покроково зробленими фотографіями. Готуйте з любов’ю до рідних та друзів, тоді і звичайна страва матиме неймовірний смак.
Інгредієнти: Батон, Вершкове масло, Зелень петрушки, Ковбаса суха, Огірок, Сир
Отже, нам потрібно:
- батон (нарізаний) – 1 штука;
- масло вершкове – 75-100 грамів;
- суха ковбаса – 100 грамів;
- огірок – 1-2 штуки;
- твердий сир – 100 грамів;
- зелень петрушки – для прикраси.
Як приготувати бутерброди з ковбасою, сиром і огірком
Спершу підготуємо всі необхідні продукти.
Вершкове масло повинно бути пластичним та легко намазуватися, тож заздалегідь дістаємо його з холодильника, звільняємо від упаковки та залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі.
Нарізаємо суху ковбасу тоненькими пластинками, товщиною, приблизно, 2-3 міліметри.
Шматочки білого батона розкладаємо на робочій поверхні столу. Кожен шматочок змащуємо вершковим маслом.
Твердий сир підійде будь-якого сорту. Я найчастіше купую сир з топленим молоком або класичний російський. Нарізаємо сир на невеликі акуратні трикутники.
Огірок найкраще брати свіжий, просто з грядки. (Якщо такого немає в наявності, виберіть у магазині, щоб не було дефектів). Ретельно вимиваємо його під проточною водою, обсушуємо. Нарізаємо такими ж пластинками, як і ковбасу, близько 2-3 міліметрів.
Тепер викладаємо на шматочки хліба з вершковим маслом з однієї сторони сир, а з другої — кружечок огірочка, посередині залишаємо вільне місце для ковбаси.
Викладаємо по центру прямокутники сухої ковбаси.
Залишилося прикрасити бутерброди з ковбасою, сиром та огірком листочками або гілочками петрушки та перекласти на плоску тарілку.
Прості та швидкі у приготуванні, дуже смачні та гарні бутерброди з ковбасою і сиром можна готувати для обіду чи вечері, святкового столу чи фуршету. Також це чудовий варіант перекусу в подорожі. Тільки покласти їх потрібно в сумку-холодильник, щоб не зіпсувалося масло та не стік огірок. Гарного Вам настрою та смачних бутербродів!