Господині навчилися готувати масу цікавих і різноманітних страв, до складу яких входять баклажани. Соте, аджика, закуски, салати, лечо давно стали неймовірно популярними. Але смак баклажанів приготованих за цим рецептом, дуже відрізняється від інших страв. До того ж, готувати їх досить просто та швидко. Основний інгредієнт гарячого салату з баклажанів (за цим рецептом) дуже нагадує смак грибів. Покрокові рекомендації із фото допоможуть легко справитися з усіма процесами.
Інгредієнти: Баклажани, Майонез, Олія рослинна, Приправи, Сіль, Цибуля
Складники:
- 1 кілограм баклажанів;
- 3 ст. л. майонезу;
- 1 цибулина;
- 1 ст. л. грибної приправи;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 літр води;
- 1 ч. л. меленого перцю.
Із зазначених компонентів виходить біля 1 кілограма готової страви.
Як приготувати баклажани як гриби
Спершу, з допомогою гострого ножа слід дрібно нарізати почищену цибулину.
Сковороду необхідно добряче розігріти, влити в неї трохи олії та вкинути смажити подрібнену цибулю.
Тепер, потрібно зайнятися підготовкою баклажанів. Їх необхідно помістити в глибоку каструлю, залити водою та поставити на плиту. Коли вода закипить, в ній необхідно пробланшувати баклажани протягом 1-2 хвилин. Потім, овочі треба остудити в глибокій посудині.
Цей процес потрібен для того, щоб легше було знімати шкірку з баклажан, з нею страва буде трохи гіркуватою.
Після цього, очищені й ледь відварені баклажани слід нарізати невеликими кубиками.
Протягом цього часу якраз підсмажиться цибуля.
До неї треба додати подрібнені баклажани, перемішати все й смажити страву протягом 15-20 хвилин. Коли пройде зазначений час, до овочів слід додати майонез і грибну приправу.
Ще раз старанно перемішавши всі компоненти страви, їх потрібно ще тушкувати протягом 5 хвилин. Після цього, зняти з плити. Страва добре смакує як гарячою так і холодною. Тут все залежить від власних уподобань.
Такий салат із баклажанів ідеально підійде до вареної картоплі й до макаронних виробів.
Намазавши такий салат на хліб, можна отримати смачний бутерброд.