Випічка зі здобного дріжджового тіста дуже смачна. Але таке тісто господині називають дещо «вередливим». Щоб замісити його звичайним способом треба багато зусиль, терпіння та вільного часу. Існує швидкий рецепт дріжджового тіста в домашніх умовах, яке можна зробити в хлібопічці. Рецепт ілюстрований фото, тому, уважно стежачи за всіма порадами, кожен, хто має вдома такий необхідний пристрій, зможе замісити смачну основу для якої-небудь випічки.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Сіль, Соняшникова олія, Сухі дріжджі, Цукор, Яйце
Складники:
- 3 стакани муки;
- 1 стакан теплої чистої води;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 1 ст. л. сухих дріжджів;
- 1 ст. л. цукру-піску;
- 1 ч. л. солі.
Як зробити дріжджове тісто в хлібопічці
Для замішування тіста, в хлібопічку треба налити склянку теплої води.
Муку неодмінно варто просіювати 2 рази, інакше тісто буде мати щільну текстуру та не вийде дуже смачним. Борошно повинно покрити воду рівним шаром.
Вода з мукою не мають сполучитися. По кутках і центру хлібопічки на поверхні борошна слід зробити невеликі виїмки (не доходячи до води). У заглибини потрібно викласти інші компоненти: у центр – дріжджі, по кутках – решту складників.
Акуратно вставивши чашу в хлібопічку, її необхідно закрити та ввімкнути режим «Тісто». Якщо, під час замішування, на стінки й кути чаші прилипло тісто, то його потрібно зішкребти дерев’яною лопаткою та з’єднати з загальною масою. Під час вистоювання, кришка має бути весь час закритою. Коли пройде півтори години, дріжджове тісто стане пишним і готовим до випічки.
Смачне дріжджове тісто, приготовлене в хлібопічці, стане ідеальною основою для булочок, пиріжків, біляшів, піци, пончиків, сосисок або котлет у тісті. Тобто будь-якої випічки, якої захочеться.