Одна з незабутніх страв у дитячому садочку – горохове пюре, смак якого у багатьох залишився в пам’яті назавжди. Згадати дитинство та приготувати цю ситну страву вдома господиням допоможе мій докладний рецепт, оформлений покроково зробленими фото. Завдяки наведеним рекомендаціям правильно зварити смачне пюре з гороху вдома можна дуже швидко, а результат порадує відмінним смаком.
Інгредієнти: Горох, Курка, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Для приготування страви знадобиться:
- горох – 1 кг;
- цибуля – 1-2 шт.;
- рослинна олія – 2 ст. л.;
- жир та шкурки з однієї курки;
- сіль – 2 ч. л.
Зміст
Як приготувати горохове пюре
Щоб процес варіння гороху відбувався швидше, достатньо заздалегідь залити кілограм бобів холодною водою. Для замочування гороху достатньо 3-4 годин, але найкраще замочити його на всю ніч.
Тож, зливаємо воду, в якій вимочували горох, та заливаємо свіжою порцією холодної води в такій кількості, щоб вона вкривала горох на 3-4 см. Додаємо солі та ставимо каструлю на вогонь. Коли вміст каструлі почне закипати, буде утворюватися багато піни, яку потрібно зняти. Після остаточного закипання зменшуємо вогонь до мінімуму, щоб рідина ледь кипіла, та залишаємо варитися без накритої кришки. В процесі періодично перемішуємо горох, щоб майбутнє пюре не прилипало до дна каструлі.
В цей час підготуємо ароматну заправку для горохового пюре з курячими шкварками. Для цього, жир та курячі шкурки ріжемо кубиками. Щоб було зручніше нарізати, можна попередньо трохи заморозити їх.
Олію розігріваємо в сковороді та відправляємо курячу нарізку смажитися. Коли жир достатньо витопиться, на сковороду додаємо подрібнену цибулю.
Смажимо курячі шкварки з цибулею до золотистого кольору.
За цей час більшість гороху встигне розваритися, а надлишок води – википить. Консистенція готового горохового пюре може здатися трохи рідкуватою, але згодом страва стане більш щільною.
Тож, додаємо в горохове пюре цибулю зі шкварками та перемішуємо.
Накриваємо каструлю кришкою та даємо пюре з гороху настоятися та остигнути.
Горохове пюре зі шкварочками відмінно смакує і як окрема страва, і як гарнір до будь-якої м’ясної страви.
Пюре з гороху – відео-рецепти
Швидке горохове пюре з содою без попереднього замочування.
Наступний відео-рецепт підкаже як готувати пюре з гороху без соди, натомість, автор використовує попереднє замочування.
І ще один варіант приготування горохової каші, так сама автор називає свою страву.
Готуйте із задоволенням, корисно та смачно.