Смачна запіканка з макаронів з фаршем і соусом бешамель

Страви «два в одному» не можуть не подобатись. У такому випадку, не потрібно думати, що приготувати на гарнір або про м’ясну складову. Запіканки є відмінним варіантом. Тому варто взяти до уваги смачну запіканку з макаронів з фаршем і соусом бешамель. За послідовністю процесів зручно стежити з допомогою покрокового рецепта з фотографіями. Він неодмінно стане в пригоді кожній господині, яка звикла готувати для своїх рідних смачні й красиві вечері.

Складники:

  • 450 грамів свинячо-яловичого фаршу;
  • 1 упакування макаронів (450 грамів);
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 200 грамів сиру;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 3 с. л. томатної пасти;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 400 мілілітрів молока;
  • сіль.

Як приготувати запіканку з макаронів з фаршем в духовці

Для початку, необхідно відварити макарони. Їх потрібно вкинути в киплячу підсолену воду та варити, після повторного закипання рідини, на 4 хвилини менше зазначеного часу в інструкції на упакуванні.

Запіканка з макаронів з фаршем

Потім, макарони слід промити холодною водою та відкинути на друшляк.

Запіканка з макаронів з фаршем

Цибулину потрібно почистити, нарізати на кубики та обсмажити до напівпрозорого відтінку на сковороді в рослинній олії.

Запіканка з макаронів з фаршем

Потім, слід додати до цибулі нежирний свинячо-яловичий фарш і смажити все протягом 10 хвилин.

Запіканка з макаронів з фаршем

Коли пройде зазначений час, потрібно додати томатну пасту (3 ст. л.). Замість пасти можна використати будь-який томатний соус або нарізані свіжі помідори.

Запіканка з макаронів з фаршем

Під кінець смаження фарш потрібно посолити.

Запіканка з макаронів з фаршем

Шматок сиру необхідно натерти на великій тертці.

Запіканка з макаронів з фаршем

Як зробити соус бешамель

Спочатку, слід помістити вершкове масло в маленьку каструльку й поставити на мінімальний вогонь.

Запіканка з макаронів з фаршем

Коли частина масла розтопиться, потрібно додати до нього борошно та чайну ложку солі без верху.

Запіканка з макаронів з фаршем

Все слід старанно перемішати.

Запіканка з макаронів з фаршем

Залити молоком і довести до кипіння, час від часу помішуючи.

Запіканка з макаронів з фаршем

Відразу ж, після того, як соус стане густим, плиту потрібно вимкнути.

Запіканка з макаронів з фаршем

Як зробити запіканку з макаронів

Форму для запікання необхідно змастити олією та викласти в неї третину відварених макаронів.

Запіканка з макаронів з фаршем

Зверху змастити їх соусом.

Запіканка з макаронів з фаршем

Посипати тертим сиром.

Запіканка з макаронів з фаршем

На сир слід викласти половину м’ясного фаршу.

Запіканка з макаронів з фаршем

Потім, всі 4 шари необхідно повторити ще раз.

Третій, останній, шар макаронів повинен бути над фаршем.

Запіканка з макаронів з фаршем

Все потрібно щедро залити соусом бешамель.

Запіканка з макаронів з фаршем

Верх майбутньої запіканки слід рясно покрити тертим сиром.

Запіканка з макаронів з фаршем

Деко необхідно відправити в розігріту заздалегідь до температури 200 °C духовку, приблизно на 40 хвилин. Коли верхній шар сиру стане рум’яним, запіканку можна виймати.

Запіканка з макаронів з фаршем

Перед нарізкою, страва повинна майже повністю остигнути, інакше вона може розвалитися. Готову запіканку можна презентувати зеленню петрушки чи кропу.

Запіканка з макаронів з фаршем і соусом бешамель

Запіканки з макаронів з фаршем і соусом бешамель вистачить, щоб нагодувати 6-8 чоловік, тому, якщо є потреба, обсяг складників можна зробити пропорційно меншими.