Страви «два в одному» не можуть не подобатись. У такому випадку, не потрібно думати, що приготувати на гарнір або про м’ясну складову. Запіканки є відмінним варіантом. Тому варто взяти до уваги смачну запіканку з макаронів з фаршем і соусом бешамель. За послідовністю процесів зручно стежити з допомогою покрокового рецепта з фотографіями. Він неодмінно стане в пригоді кожній господині, яка звикла готувати для своїх рідних смачні й красиві вечері.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Макарони, Молоко, Рослинна олія, Сир, Сіль, Томатна паста, Фарш м'ясний, Цибуля ріпчаста
Складники:
- 450 грамів свинячо-яловичого фаршу;
- 1 упакування макаронів (450 грамів);
- 1 ріпчаста цибулина;
- 200 грамів сиру;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 3 с. л. томатної пасти;
- 2 ст. л. борошна;
- 50 грамів вершкового масла;
- 400 мілілітрів молока;
- сіль.
Зміст
Як приготувати запіканку з макаронів з фаршем в духовці
Для початку, необхідно відварити макарони. Їх потрібно вкинути в киплячу підсолену воду та варити, після повторного закипання рідини, на 4 хвилини менше зазначеного часу в інструкції на упакуванні.
Потім, макарони слід промити холодною водою та відкинути на друшляк.
Цибулину потрібно почистити, нарізати на кубики та обсмажити до напівпрозорого відтінку на сковороді в рослинній олії.
Потім, слід додати до цибулі нежирний свинячо-яловичий фарш і смажити все протягом 10 хвилин.
Коли пройде зазначений час, потрібно додати томатну пасту (3 ст. л.). Замість пасти можна використати будь-який томатний соус або нарізані свіжі помідори.
Під кінець смаження фарш потрібно посолити.
Шматок сиру необхідно натерти на великій тертці.
Як зробити соус бешамель
Спочатку, слід помістити вершкове масло в маленьку каструльку й поставити на мінімальний вогонь.
Коли частина масла розтопиться, потрібно додати до нього борошно та чайну ложку солі без верху.
Все слід старанно перемішати.
Залити молоком і довести до кипіння, час від часу помішуючи.
Відразу ж, після того, як соус стане густим, плиту потрібно вимкнути.
Як зробити запіканку з макаронів
Форму для запікання необхідно змастити олією та викласти в неї третину відварених макаронів.
Зверху змастити їх соусом.
Посипати тертим сиром.
На сир слід викласти половину м’ясного фаршу.
Потім, всі 4 шари необхідно повторити ще раз.
Третій, останній, шар макаронів повинен бути над фаршем.
Все потрібно щедро залити соусом бешамель.
Верх майбутньої запіканки слід рясно покрити тертим сиром.
Деко необхідно відправити в розігріту заздалегідь до температури 200 °C духовку, приблизно на 40 хвилин. Коли верхній шар сиру стане рум’яним, запіканку можна виймати.
Перед нарізкою, страва повинна майже повністю остигнути, інакше вона може розвалитися. Готову запіканку можна презентувати зеленню петрушки чи кропу.
Запіканки з макаронів з фаршем і соусом бешамель вистачить, щоб нагодувати 6-8 чоловік, тому, якщо є потреба, обсяг складників можна зробити пропорційно меншими.