Картопля з гарбузом і вершками – це легка, смачна та корисна страва, яку дуже легко приготувати.
Інгредієнти: Вершки, Вершкове масло, Гарбуз, Зелень петрушки, Картопля, Перець чорний мелений, Сіль
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Для приготування вам треба взяти:
- картопля – 800 грамів;
- гарбуз – 200 грамів;
- вершки 10% жирності – 200 мілілітрів;
- вершкове масло – 20 грамів;
- перець чорний молотий;
- петрушка;
- сіль.
Як приготувати картоплю з гарбузом і вершками в духовці
Спочатку почистіть картоплю та поріжте тонкими кружальцями.
Гарбуз почистіть, наріжте тонкими скибочками, змішайте з картоплею, посоліть та поперчіть.
Змажте форму маслом, викладіть нарізку та полийте вершками.
Далі закрийте форму фольгою.
Запікайте страву 40-50 хвилин при температурі 200 градусів за Цельсієм. За 5 хвилин до того, як страва буде готова, зніміть фольгу, щоб картопля зарум’янилася. Перед подачею посипте її зеленню.
Така страва стане дуже хорошим доповненням до сніданку чи обіду. Вона корисна, смачна і не нашкодить під час дієти.