Смачна юшка зі щучих голів і хвоста з рисом в мультиварці

Напевно всі господині знають, що уха зі щучих голів і хвоста виходить неймовірно смачною, наваристою та ситною. В цьому рецепті пропонується крім частин щуки покласти ще й багато овочів, свіжої зелені, картоплю та рис. Процес приготування цього “знаменитого” рибного супу поетапно оформлений фото, які допоможуть з легкістю зварити смачну страву.

Складники:

Юшка з щуки голови і хвоста в мультиварці

  • голова та хвіст щуки великого розміру;
  • 100 грамів кореня селери;
  • 1 велика морквина;
  • 1 цибулина;
  • 40 грамів рису;
  • 30 мілілітрів рослинної олії;
  • 1 ст. л. солі;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 3-4 лаврові листи;
  • 4 картоплини;
  • 3 літри води;
  • по 1 невеличкому пучку зелені черемші, петрушки, кропу.

Як приготувати юшку з щучих голів і хвоста в мультиварці

Для початку, необхідно замочити в холодній воді необхідну кількість рису, щоб він трохи набух.

Голова та хвіст щуки зазвичай залишається від приготування, наприклад, тушкованої щуки, тобто вона уже підготовлена й очищена. Їх слід просто сполоснути під прохолодною водою.

Юшка з щуки голови і хвоста в мультиварці

Але, коли голову та хвіст щуки куплено на ринку, то їх варто старанно промити від слизу та оглянути, чи вони добре почищені. Якщо є потреба, то слід видалити неочищені лусочки. Також обов’язково необхідно перевірити, чи видалені зябра (уха з ними матиме гіркуватий смак і мутний відтінок).

Потім, за допомогою кулінарних ножиць чи гострого ножа потрібно відрізати плавники з хвоста.

Юшка з щуки голови і хвоста в мультиварці

Після цього, треба підготувати овочі: зняти шкірку з моркви, кореня селери та цибулі. Моркву й селеру необхідно розрізати на дві половини. Одну частинку буде використано для варіння рибного бульйону.

Моркву, селеру та цибулину слід нарізати на великі шматки.

Юшка з щуки голови і хвоста в мультиварці

До мультиварки необхідно помістити голову та хвіст щуки, лавровий лист, перець горошком, цибулю, моркву та селеру й залити все водою.

Юшка з щуки голови і хвоста в мультиварці

Бульйон повинен варитися 30 хвилин, при встановленому режимі «Суп».

Доки він готується потрібно почистити від шкірки картоплю. Потім, її та решту раніше підготовлених овочів слід нарізати тоненькими соломинками.

Юшка з щуки голови і хвоста в мультиварці

Всю необхідну для приготування ухи зелень варто помити та відрізати її грубі стебла.

Юшка з щуки голови і хвоста в мультиварці

Зелень необхідно дрібно нарізати.

Юшка з щуки голови і хвоста в мультиварці

З готового рибного бульйону необхідно акуратно шумівкою вийняти зварену рибу, селеру, моркву та цибулю.

Риба повинна остигнути, а варені овочі можна викинути, вони сповна віддали свій смак і аромат бульйону.

Юшка з щуки голови і хвоста в мультиварці

Прозорий і ароматний бульйон необхідно процідити через сито, для того щоб до юшки не потрапили дрібні кісточки, лавровий лист і перець.

Юшка з щуки голови і хвоста в мультиварці

Сполоснувши чашу мультиварки, в неї слід налити бульйон і додати нарізані овочі.

Юшка з щуки голови і хвоста в мультиварці

З риби старанно руками необхідно вибрати всі кісточки.

Юшка з щуки голови і хвоста в мультиварці

Після цього, її також потрібно помістити в мультиварку. Додавши в юшку сіль та рис, страву варто варити протягом 30 хвилин при режимі «Суп».

Юшка з щучих голів і хвоста з рисом в мультиварці

Після того, як суп звариться, до нього необхідно додати олію, нарізану зелень і залишити на 15 хвилин під накритою кришкою мультиварки, щоб настоявся й просочився ароматами пряних трав.

Потім, кришку відкриваємо і, дивіться на фото, яка навариста у нас вийшла юшка з щуки голови та хвоста.

Юшка з щучих голів і хвоста з рисом в мультиварці

Свіжий ароматний рибний суп в один момент покличе всю сім’ю своїм ароматом за сімейний стіл.

Юшка з щучих голів і хвоста з рисом в мультиварці

Смачну юшку з щучих голів і хвоста дуже швидко з’їдять, бо це неймовірно смачно.