Смачна юшка з голови червоної риби і риби різних сортів

Смачна юшка з голови червоної риби і риби різних сортів

Домашня юшка буде набагато смачнішою, якщо готувати її з декількох сортів риби. А юшка з голови червоної риби і риби різних сортів виходить неймовірно смачною та наваристою, справжній рибний бульйон. Такий рибний суп називається царскою юшкою, і якщо її правильно приготувати, то вийде дуже смачна та корисна пісна перша страва.Хочу розповісти вам, як я готую таку царську юшку. Це дуже простий та економний рецепт, тому, рекомендую його до вашої власної скарбнички улюблених рецептів.?

Особисто я використовую рибні голови та хвости, які також продаються в рибному відділі супермаркетів. Якщо ви знайдете порційні набори для приготування юшки, можна купувати їх. Там можуть бути голови, хвости та хребти. По-перше, вони коштують копійки, а по-друге, саме з цих частин виходить насичений рибний бульйон.

В мене були голова та хвіст сьомги, а ще до неї я додала дві невеличких рибки нототенії. Ви можете взяти до юшки будь-яку іншу: минтай, хека або путасу. Якщо вона щойно з морозилки, то перед приготуванням обов’язково треба дочекатися, поки риба повністю не розморозиться.

Ще раз перевіряємо усі інгредієнти:

Юшка з рибного асорті

  • голова і хвіст сьомги;
  • 2 тушки нототенії (в мене без голови);
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1-2 картоплини.;
  • 2 л питної води;
  • 3-4 шт. чорного перцю горошком;
  • 3 шт. духмяного перцю;
  • 2 лаврових листочка;
  • 2 ст. л. подрібненої зелені;
  • за бажанням набір пряностей для юшки.

Як варити юшку з голови риби і риби різних сортів

Саме перше, що треба зробити, це приготувати рибний бульон. Спочатку відварюють голову та хвіст. Перед тим, як відправити їх до каструлі, необхідно перевірити, чи не лишилось десь луски. До того ж треба видалити зябра з голови. Поки ви займаєтесь цим процесом, можна каструлю з водою поставити на вогонь. Перед тим, як класти рибу, не забудьте її промити під проточною водою. Вода має кипіти, але не дуже сильно. Якщо буде видно піну, обов’язково видаляйте її шумовкою.

До бульйону додайте цибулину, але не треба її чистити від лушпиння, тому що воно забарвить бульон та зробить його більш привабливим. Треба промити цибулину та обрізати зайве з обох кінців. Також додайте цілу чищену моркву. За смаком посоліть та варіть впродовж 40 хвилин.

Юшка з голови червоної риби і риби різних сортів

Наш бульйон дійшов до необхідної ступені готовності, тому переходьте на наступний етап. Дістаньте голову з хвостом. Морква нам ще знадобиться, її треба відкласти на окрему тарілку.

Бульйон треба процідити, знову вилити у каструлю та ще раз нагріти. Тим часом підготуйте нототенію. Луски там немає, але можливо ви вирішите розрізати рибу на декілька частин. Промийте рибу під проточною водою і відправте її варити.

Додайте до бульону з риби оба види перцю та нарізану кубиками картоплю. Спробуйте юшку на смак. Якщо вважаєте, що солі недостатньо, можна трошки підсолити. Варимо приблизно ще 30 хвилин.

Юшка з голови червоної риби і риби різних сортів

Незадовго перед тим, як виключити суп, додаємо останні інгредієнти: лавровий лист, нарізану кружальцами моркву та спеції. Наша царська вуха готова, але не треба її зразу подавати до столу. Якщо почекати хоча б 20 хвилин, юшка настоїться і стане більш ароматною. Розливаємо страву по порціям, так щоб у кожній тарілці було також і по шматочку риби.

Юшка з рибного асорті

Ось тепер вже можна звати усіх за стіл, але не забудьте перед тим посипати страву зеленню. Так набагато смачніше!

Відео-рецепти юшки з червоної риби

Смачна домашня юшка з голови сьомги та шматочків з її черева.

І ще один варіант приготування смачної рибної юшки з різних частин червоної риби.

Готуйте такий рибний суп, який вам більше до смаку. Смачного! 🙂