Смачна яєчня зі страусиного яйця та сосисок

Не всім вдається пригостити страусячим яйцем родичів чи гостей і не кожен вміє готувати його в домашніх умовах. Традиційна їжа завжди в пріоритеті, хоча нововведення також цінуються. Тому варто здивувати всіх страусиною яєчнею з сосисками. Ця страва схожа на смачну велику запіканку, яка має ніжніший, ніж у звичайної яєчні, смак. Покроковий рецепт з фото допоможе не опустити жодного із етапів приготування.

Складники:

  • 6 сосисок і небагато копченої ковбаси;
  • 1 яйце (страусине);
  • зелень цибулі, перець і сіль.

Яєчня з страусиного яйця

Як приготувати яєчню зі страусиного яйця

Однією з особливостей страусиного яйця є те, що воно має дуже товсту шкаралупу, тому щоб дістатися до смачної серединки її необхідно просвердлити. Дірочки потрібно робити акуратно, з обох боків, дійшовши свердлом лише до плівочки.

Яєчня з страусиного яйця

Потім, плівку слід прорізати ножем і видути яйце (а це майже півлітра сировини) в тарілку.

Яєчня з страусиного яйця

Сосиски та копчену ковбасу необхідно нарізати будь-яким способом і підсмажити на сковороді на рослинній олії.

Яєчня з страусиного яйця

Частину яйця треба відкласти. Його слід трохи збити виделкою та половину вилити в сковороду (бажано діаметром 26-28 см). Готувати яєчню зі страусиного яйця варто на мінімальному вогні під закритою кришкою. Це займе, десь, 20 хвилин.

Яєчня з страусиного яйця

Насамкінець смаження страву необхідно посолити, поперчити й посипати нарізаною зеленню цибулі.

Яєчня має неперевершений вигляд.

Яєчня з страусиного яйця

Все те ж саме слід повторити з другою порцією інгредієнтів.

Смачна яєчня зі страусиного яйця і сосисок

Яєчнею зі страусового яйця можна нагодувати дуже велику родину, адже її надто багато. Хоча це дуже смачно, тому кожен попросить ще.