Не всім вдається пригостити страусячим яйцем родичів чи гостей і не кожен вміє готувати його в домашніх умовах. Традиційна їжа завжди в пріоритеті, хоча нововведення також цінуються. Тому варто здивувати всіх страусиною яєчнею з сосисками. Ця страва схожа на смачну велику запіканку, яка має ніжніший, ніж у звичайної яєчні, смак. Покроковий рецепт з фото допоможе не опустити жодного із етапів приготування.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Перець чорний мелений, Сіль, Соняшникова олія, Яйце
Складники:
- 6 сосисок і небагато копченої ковбаси;
- 1 яйце (страусине);
- зелень цибулі, перець і сіль.
Як приготувати яєчню зі страусиного яйця
Однією з особливостей страусиного яйця є те, що воно має дуже товсту шкаралупу, тому щоб дістатися до смачної серединки її необхідно просвердлити. Дірочки потрібно робити акуратно, з обох боків, дійшовши свердлом лише до плівочки.
Потім, плівку слід прорізати ножем і видути яйце (а це майже півлітра сировини) в тарілку.
Сосиски та копчену ковбасу необхідно нарізати будь-яким способом і підсмажити на сковороді на рослинній олії.
Частину яйця треба відкласти. Його слід трохи збити виделкою та половину вилити в сковороду (бажано діаметром 26-28 см). Готувати яєчню зі страусиного яйця варто на мінімальному вогні під закритою кришкою. Це займе, десь, 20 хвилин.
Насамкінець смаження страву необхідно посолити, поперчити й посипати нарізаною зеленню цибулі.
Яєчня має неперевершений вигляд.
Все те ж саме слід повторити з другою порцією інгредієнтів.
Яєчнею зі страусового яйця можна нагодувати дуже велику родину, адже її надто багато. Хоча це дуже смачно, тому кожен попросить ще.