Сніданок – один з найважливіших прийомів їжі за день, тому, ігнорувати його не варто. Що приготувати на сніданок? Звичайно ж, вівсянку на курячому бульйоні! Про користь вівсяної каші можна говорити довго, але краще на своєму особистому досвіді переконатися в позитивному впливі цього корисного сніданку на організм. Про те, як вариться вівсянка на бульйоні я повідаю в цьому рецепті з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Вівсяні пластівці, Запашний перець горошок, Курячий бульйон, Лавровий лист, Морква, Сіль, Цибуля, Чорний перець горошок
Кухня: м'я
Як приготувати вівсянку на сніданок
Підготуйте необхідний набір інгредієнтів. Очистіть від шкірки цибулину і моркву. Відміряйте потрібну кількість вівсяних пластівців. Промийте під водою курячу чверть.
Розріжте її на невеликі шматки, помістіть в каструлю і залийте чистою холодною водою. Поставте на плиту, коли вода почне закипати, не забудьте зняти пінку. Від того, наскільки якісно ви знімете піну, буде залежати колір, прозорість бульйону і його смакові якості. Додайте лавровий лист, духмяний запашний і чорний перець, залиште кипіти на повільному вогні 30 хвилин. Додайте крупно нарізані овочі і прокип’ятіть ще 15-20 хвилин. В кінці додайте сіль за смаком.
Процідіть готовий бульйон через сито. Варені овочі можна викинути, а м’ясо додавати порціями в кашу, або використовувати для інших рецептів, де потрібно варене куряче м’ясо.
Відміряйте необхідну кількість бульйону з розрахунку 1 склянка пластівців на 2 склянки рідини. Варіть кашу 5-10 хвилин в залежності від сорту пластівців.
Подавати вівсянку потрібно в гарячому вигляді. Зверху кашу з вівсяних пластівців можна доповнити подрібненою петрушкою і тертим сиром.
Щоб вранці встигнути приготувати смачну вівсянку на бульйоні, зваріть його заздалегідь і поставте в холодильник. Тоді, смачний сніданок зможете зробити дуже швидко. Даний рецепт якнайкраще підійде людям, які не можуть вживати молочні каші через непереносимість лактози.