У записнику кожної кулінарки неодмінно має бути рецепт смачної тушкованої квасолі в томаті. Багатьом відомий грузинський варіант цієї страви під назвою «Лобіо». Але, традиційно, лобіо готують з додаванням моркви, а ще вона має гостріший смак. У цій статті дещо видозмінений варіант страви з Грузії. До речі, більшість часто забуває про корисні властивості квасолі й рідко коли її готує або не готує взагалі. Цей продукт відноситься до тих, які в процесі приготування майже не втрачають вітаміни. Квасоля є складником багатьох ситних салатів і гарнірів. Між іншим, ті, хто стежить за фігурою, теж не повинні «боятися» цього продукту. Покроковий перевірений рецепт з фото дозволить з легкістю приготувати цю смачну й корисну страву з квасолі.
Інгредієнти: Квасоля, Приправи, Рослинна олія, Сіль, Томатна паста, Цибуля, Часник
Складники:
- 1 склянка вареної квасолі;
- 1 цибуля;
- 1 часниковий зубчик;
- 1 ст. л. томат-пасти;
- сіль;
- рослинна олія;
- прянощі.
Як приготувати лобіо з квасолі по-домашньому
Дуже зручно готувати страву на завтрашній день, тобто заготовити всі інгредієнти завчасно. Квасолю слід помити, залити водою та залишити на ніч, інакше прийдеться варити її дещо довше.
Наступного дня квасоля вбере воду й набухне.
Її необхідно помістити в каструлю з 2 склянками ледь підсоленої води й відправити на середній вогонь.
Потім, почистити цибулю та обсмажити її на сковорідці.
Вкинути до неї варену квасолю й трохи протушкувати.
Додати томат-пасту, видавити через прес часниковий зубок.
Тушкувати декілька хвилин, спробувати, чи не потрібно додати солі, посипати страву пряними травами.
Квасоля не має бути сухою, не потрібно, щоб вся рідина випарувалась. Треба, аби трохи підливи залишилося.
Після цього, лобіо по-домашньому або смачну тушковану квасолю в томаті можна подавати до столу.
Страва може бути, як основною, так і додатковою. Готувати її дуже просто, але, для цього знадобиться запастися вільним часом.