Білокачанна капуста — найдоступніший овоч круглий рік. З неї можна приготувати безліч смачних страв: як самостійних, як компонент в інших стравах, як начинку для пирогів. Сьогодні пропоную Вам спробувати приготувати смачну тушковану капусту з чорносливом. Рецепт простий, готувати за ним легко, а час витрачається мінімальний. Рецепт я доповнила покроковими фото, щоб опис був більш наочним.
Інгредієнти: Капуста, Морква, Перець чорний мелений, Сіль, Соняшникова олія, Цибуля, Чорнослив
Для приготування цієї страви візьміть:
- качан капусти – 1,5-2 кг.;
- морква – 2 шт.;
- ріпчаста цибуля – 2 головки;
- чорнослив – 100-150 гр.;
- рафінована соняшникова олія – 150 гр.;
- чорний перець і сіль – за смаком.
Як приготувати тушковану капусту з чорносливом на сковороді
З капусти зніміть зіпсовані листя. Далі гарно вимийте качан та розріжте його на чотири рівні частини. Ріпчасту цибулю та моркву почистіть від шкірки, вимийте.
У сковорідку налийте соняшникове олію та почніть розігрівати, тим часом накришіть цибулю середніми кубиками та викладіть на сковорідку.
Моркву потрібно нарізати на тоненькі пластинки.
Відправте нарізану моркву у сковорідку до цибулі, добре перемішайте.
Капусту посічіть на тоненькі довгі смужки, посоліть за смаком, та гарненько розімніть руками, щоб капуста пустила сік.
На кілька хвилин додайте до моркви та цибулі вимитий чорнослив. Чорнослив можна покласти цілим з кісточками, а якщо бажаєте, то можна видалити кісточки та порізати сухофрукт на невеликі шматочки.
Тепер додайте нарізану капусту. Якщо любите гостреньке — поперчіть. Далі накрийте сковороду кришкою та тушкуйте 30-40 хвилин, поки капуста не стане м’якою.
Чорнослив надає страві приємну кислувату нотку та ароматний копчений запах.
От як просто та швидко приготувати смачну та духмяну тушковану капусту з чорносливом. Можна подавати її як самостійну другу страву, а можна доповнити будь-який гарнір чи додати до м’ясних страв.