Смачна тушкована капуста з чорносливом

Білокачанна капуста — найдоступніший овоч круглий рік. З неї можна приготувати безліч смачних страв: як самостійних, як компонент в інших стравах, як начинку для пирогів. Сьогодні пропоную Вам спробувати приготувати смачну тушковану капусту з чорносливом. Рецепт простий, готувати за ним легко, а час витрачається мінімальний. Рецепт я доповнила покроковими фото, щоб опис був більш наочним.

Для приготування цієї страви візьміть:

  • качан капусти – 1,5-2 кг.;
  • морква – 2 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 2 головки;
  • чорнослив – 100-150 гр.;
  • рафінована соняшникова олія – 150 гр.;
  • чорний перець і сіль – за смаком.

Тушкована капуста з чорносливом

Як приготувати тушковану капусту з чорносливом на сковороді

З капусти зніміть зіпсовані листя. Далі гарно вимийте качан та розріжте його на чотири рівні частини. Ріпчасту цибулю та моркву почистіть від шкірки, вимийте.

Тушкована капуста з чорносливом

У сковорідку налийте соняшникове олію та почніть розігрівати, тим часом накришіть цибулю середніми кубиками та викладіть на сковорідку.

Тушкована капуста з чорносливом

Моркву потрібно нарізати на тоненькі пластинки.

Тушкована капуста з чорносливом

Відправте нарізану моркву у сковорідку до цибулі, добре перемішайте.

Тушкована капуста з чорносливом

Капусту посічіть на тоненькі довгі смужки, посоліть за смаком, та гарненько розімніть руками, щоб капуста пустила сік.

Тушкована капуста з чорносливом

На кілька хвилин додайте до моркви та цибулі вимитий чорнослив. Чорнослив можна покласти цілим з кісточками, а якщо бажаєте, то можна видалити кісточки та порізати сухофрукт на невеликі шматочки.

Тушкована капуста з чорносливом

Тепер додайте нарізану капусту. Якщо любите гостреньке — поперчіть. Далі накрийте сковороду кришкою та тушкуйте 30-40 хвилин, поки капуста не стане м’якою.

Чорнослив надає страві приємну кислувату нотку та ароматний копчений запах.

Тушкована капуста з чорносливом

От як просто та швидко приготувати смачну та духмяну тушковану капусту з чорносливом. Можна подавати її як самостійну другу страву, а можна доповнити будь-який гарнір чи додати до м’ясних страв.

Тушкована капуста з чорносливом