Смачна цільнозернова вівсянка на молоці з гарбузом

Вівсянка – це ідеальний сніданок, щоб бути здоровими та не мати проблем з вагою. Але багатьом ця каша не дуже подобається. Тому пропонуємо вам рецепт, завдяки якому ви зможете приготувати дійсно смачну страву.

Для цього рецепту треба взяти не пластівці, а кашу з цільного зерна. Вона буде ідеально смакувати разом з гарбузом.  До того ж, саме такий вид вівсянки є найбільш корисним для людського організму. Тому якщо ви про це не знали – спробуйте кашу з цільного зерна і зрозумійте різницю.

Для приготування страви треба взяти такі продукти:

  • вівсяна крупа – 120 грамів;
  • вода очищена – 600 мілілітрів;
  • молоко – 130 мілілітрів;
  • гарбуз – 100 грамів;
  • масло вершкове – 20 грамів;
  • сіль – 1/2 чайної ложки;
  • цукор – 1 чайна ложка.

Вівсянка на молоці з цільного зерна з гарбузом

Каша, яку ви купуєте в магазині, вже є перебраною, тому всі зернятка в ній чисті та якісні. Що ж стосується співвідношення води і крупи, в рецепті вказані ідеальна кількість. Але ви можете взяти трохи більше чи менше, тому просто дотримуйтеся співвідношення 1 до 3-х. Тобто на 1 кількість каші треба 3 кількості води.

Як зварити вівсянку з цільного зерна на молоці  з гарбузом

Спочатку промийте крупу водою. Потім візьміть гарбуз, помийте, почистіть та крупно потріть на тертці або поріжте невеликими кубиками.

Вівсянка з цільного зерна на молоці і з гарбузом

Покладіть в каструлю кашу та гарбуз, залийте водою (при розрахунку об’єму води, об’єм гарбуза враховувати не треба).

Вівсянка на молоці з цільного зерна з гарбузом

Доведіть страву до кипіння, скрутіть вогонь до мінімального та накрийте каструльку кришкою. До речі, для варіння такої каші, треба брати каструлю з товстим дном та кришкою, що щільно прилягає. Якщо кришка прилягає недостатньо щільно – підкладіть під неї фольгу, як на фото.

Вівсянка з цільного зерна на молоці і з гарбузом

Через 30 хвилин відкрийте кришку і подивіться, чи википіла вся вода. Якщо це так – додайте молоко, посоліть, додайте цукор і вершкове масло.

Вівсянка на молоці з цільного зерна з гарбузом

Далі знову доведіть кашу до кипіння не перемішуючи, та заберіть з вогню.

Вівсянка з цільного зерна на молоці і з гарбузом

Лишилося закрити каструлю чимось теплим, наприклад, пледом, та лишити на 15-20 хвилин. Потім можете її відкривати, пробувати на смак, доцукровувати, якщо є необхідність, та подавати до столу.

Вівсянка на молоці з цільного зерна з гарбузом

Такий корисний сніданок дасть вам заряд енергії на весь день.

Вівсянка з цільного зерна на молоці і з гарбузом

А ще, вівсянка чудово впливає на роботу шлунку, тому, якщо будете їсти таку кашку зранку – ніколи не матимете проблем з шлунково-кишковим трактом.