Вівсянка – це ідеальний сніданок, щоб бути здоровими та не мати проблем з вагою. Але багатьом ця каша не дуже подобається. Тому пропонуємо вам рецепт, завдяки якому ви зможете приготувати дійсно смачну страву.
Інгредієнти: Вершкове масло, Вівсяна крупа, Вода, Гарбуз, Молоко, Сіль, Цукор
Кухня: Російська кухня, Українська кухня
Для цього рецепту треба взяти не пластівці, а кашу з цільного зерна. Вона буде ідеально смакувати разом з гарбузом. До того ж, саме такий вид вівсянки є найбільш корисним для людського організму. Тому якщо ви про це не знали – спробуйте кашу з цільного зерна і зрозумійте різницю.
Для приготування страви треба взяти такі продукти:
- вівсяна крупа – 120 грамів;
- вода очищена – 600 мілілітрів;
- молоко – 130 мілілітрів;
- гарбуз – 100 грамів;
- масло вершкове – 20 грамів;
- сіль – 1/2 чайної ложки;
- цукор – 1 чайна ложка.
Каша, яку ви купуєте в магазині, вже є перебраною, тому всі зернятка в ній чисті та якісні. Що ж стосується співвідношення води і крупи, в рецепті вказані ідеальна кількість. Але ви можете взяти трохи більше чи менше, тому просто дотримуйтеся співвідношення 1 до 3-х. Тобто на 1 кількість каші треба 3 кількості води.
Як зварити вівсянку з цільного зерна на молоці з гарбузом
Спочатку промийте крупу водою. Потім візьміть гарбуз, помийте, почистіть та крупно потріть на тертці або поріжте невеликими кубиками.
Покладіть в каструлю кашу та гарбуз, залийте водою (при розрахунку об’єму води, об’єм гарбуза враховувати не треба).
Доведіть страву до кипіння, скрутіть вогонь до мінімального та накрийте каструльку кришкою. До речі, для варіння такої каші, треба брати каструлю з товстим дном та кришкою, що щільно прилягає. Якщо кришка прилягає недостатньо щільно – підкладіть під неї фольгу, як на фото.
Через 30 хвилин відкрийте кришку і подивіться, чи википіла вся вода. Якщо це так – додайте молоко, посоліть, додайте цукор і вершкове масло.
Далі знову доведіть кашу до кипіння не перемішуючи, та заберіть з вогню.
Лишилося закрити каструлю чимось теплим, наприклад, пледом, та лишити на 15-20 хвилин. Потім можете її відкривати, пробувати на смак, доцукровувати, якщо є необхідність, та подавати до столу.
Такий корисний сніданок дасть вам заряд енергії на весь день.
А ще, вівсянка чудово впливає на роботу шлунку, тому, якщо будете їсти таку кашку зранку – ніколи не матимете проблем з шлунково-кишковим трактом.