У тому, що сир дуже корисний, годі й сумніватися, а якщо до нього додати ще червону смородину та чорноплідну горобину, то вдасться приготувати справжню вітамінну бомбу. У підсумку, виходить отримати не лише смачне та ароматне задоволення, а ще й естетичне. Ця стаття про те, як приготувати запіканку в мультиварці. Покроковий фоторецепт стане незамінним помічником кожної господині, котра захоче відтворити цей десертний шедевр у себе на кухні.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванільна есенція, Вершкове масло, Крупа манна, Сир, Цукор, Ягоди, Яйця
Складники:
- 300 грамів сиру;
- 1 яйце;
- 2-3 ст. л. цукрового піску;
- 2 краплі ванільної есенції;
- ягоди червоної смородини або чорноплідної горобини (за смаком) у свіжому або замороженому вигляді;
- 1 ст. л. пшеничного борошна;
- 1 ст. л. манної крупи;
- пів ч. л. вершкового масла (щоб змастити чашу мультиварки).
Як приготувати сирну запіканку з ягодами в мультиварці
Спершу, варто підготувати всі потрібні для приготування десерту компоненти.
Якщо домашній сир зернистої структури, то його краще перетерти через сито або перебити в блендері до однорідного стану. Жирність сиру важлива в тому випадку, коли калорійність продукту має значення. Але, напевно, десь один раз, ранкової пори, можна насолодитись шматком солодкої запіканки, не боячись, що це негативно вплине на фігуру, навіть, якщо сир жирний.
Завдяки ванільній есенції запіканка матиме приємний насичений аромат ванілі. Замість неї дозволяється використати ванільний цукор.
У зручній посудині необхідно з’єднати сир, яйце, цукровий пісок, пшеничну муку та манку. Найзручніше скористатися для цього кухонним комбайном. Він ідеально перетворить сирну суміш в однорідну масу. Насамкінець, слід додати декілька крапель ванільної есенції.
Коли сирне тісто з манкою для запіканки готове, чашу мультиварки потрібно змастити вершковим маслом. Перед цим, варто ввімкнути пристрій на режим “Підігрів”, щоб поверхня чаші краще покрилася маслом.
Після цього, сирну масу необхідно відправити в чашу й посипати зверху ягідками. В цьому рецепті використана червона смородина та чорноплідна горобина, але можна взяти й будь-які інші плоди. Важливо, щоб був гарним контраст кольорів.
На мультиварці потрібно ввімкнути режим “Випічка”. Зазвичай, він триває 40 хвилин. Цього часу, цілком достатньо для приготування запіканки.
Готова сирна запіканка з ягодами повинна трохи остигнути, знаходячись в чаші, інакше її буде важко вийняти акуратно.
Перед подачею на стіл, смачну запіканку слід розрізати на порційні шматки. Її красивий зовнішній вигляд, ніжний смак і приємний аромат не залишать нікого байдужими.
Кислуватий присмак ягід червоної смородини та чорноплідної горобини є ідеальним доповненням солодкої сирної випічки.
Такий апетитний вигляд сирної запіканки обіцяє неймовірний смак. Варто переконатися в цьому самостійно.