Аджика є улюбленим гострим соусом багатьох. Рецептів його приготування також чимало. Зазвичай аджику заготовлюють на зиму, довго варячи та використовуючи багато інгредієнтів. Але існує один ідеальний спосіб приготування соусу для літньої пори без теплової обробки. Сира аджика з помідорів і перцю за цим рецептом в результаті має відмінний смак: в міру гострий і трохи солодкуватий. Детально ознайомившись з процесом приготування, допоможуть фото, що супроводжують процес.
Інгредієнти: Болгарський перець, Перець гострий стручковий, Помідори, Сіль, Цукор, Часник
Продукти для сирої аджики:
- 1 кілограм помідорів;
- 600 грамів салатного перцю (краще червоного);
- 1 великий стручок гострого перцю;
- 2 головки часнику;
- 1 ч. л. солі;
- 3 ст. л. цукру;
- лимонний сік (за смаком, використовується, якщо томати зовсім не кислі).
Як приготувати аджику з помідорів і перцю без варіння
Готувати гострий соус зовсім не важко й не довго. Для початку, потрібно помити салатний перець та розрізати його навпіл. Потім, вирізати плодоніжки та вийняти насінини.
Почистити часник.
У гострого перцю потрібно відрізати хвостик і, розрізавши поздовж, вибрати ножиком насінинки.
Процес підготовки помідор займе трохи більше часу. Спочатку їх треба сполоснути в холодній воді та легенько надрізати кожен плід зверху навхрест.
Потім, слід помістити їх в окрему посудину та залити окропом на 1 хвилину. Після чого, гарячу воду необхідно злити та налити на них крижану воду. Цей процес дозволить дуже легко зняти шкірку з овочів.
Всі підготовлені інгредієнти потрібно подрібнити та з’єднати. Спочатку в блендер слід помістити часник. Перемолоти його й потім додати обидва види перцю. Після того, як все перемелеться потрібно вилити в глибоку посудину, а в блендер відправити помідори. Подрібнені томати необхідно також з’єднати з іншими складниками. Повинна вийти така красива й ароматна суміш як на фотографії.
Насамкінець, у масу слід додати солі та цукру й все ретельно перемішати (протягом 3-5 хвилин).
Спробувавши аджику на смак, необхідно визначити чи достатньо кислуватості, якщо ні, то варто додати сік лимону.
Сира аджика з помідорів виходить досить густою, ароматною та солодко-гострою на смак.
Готова аджика може бути придатною до вжитку не більше, ніж 3 тижні. За умови, що її буде розфасовано в чисті скляні баночки, накрито капроновою кришкою та відправлено в холодильник.
Зберігати тривалий час таку аджику без термічної обробки, звичайно ж, не можна, але смакувати нею влітку також не буде зайвим. Ті, хто спробував цей соус, стверджують, що в холодильнику вона довго не затримується.