Свиняча лопатка запечена в духовці з лимонами і білим вином порадує насиченим смаком і пряним ароматом. М’ясо виходить соковите, м’яке і неймовірно смачне. Воно ідеально для подачі на святковий стіл, причому, і як в якості гарячої, так і у вигляді холодної закуски; прекрасно підійде в якості гарячої м’ясної страви до романтичної вечері; а запечене в будній період, може використовуватися для приготування домашніх бутербродів. Спробуйте приготувати таку запечену свинину за моїм рецептом і вона, напевно, стане частою гостею у вашому меню.
Інгредієнти: Біле вино, Лавровий лист, Лимон, Олія рослинна, Паприка, Свинина, Сіль, Соєвий соус, Суміш мелених перців, Часник
Інгредієнти:
- лимон – 1 шт.;
- рослинна олія – 2 ч.л.;
- біле вино – 1/3 склянки;
- лист лавра – 2 шт.;
- свиняча лопатка – 600 гр;
- паприка – 1 ч.л.;
- часник – 3 зубці;
- сіль – за смаком;
- соєвий соус – 1 ст.л.;
- суміш перців – 5 гр.
Зміст
Як приготувати соковиту свинину з вином і лимонами
Для початку, потрібно замочити м’ясо в маринаді на ніч. Слід натерти сіллю і сумішшю перців вимитий шматок, нашпигувати листами лавра і часниковими зубчиками. Залишити на ніч в холодильнику.
Присмачнити свинину соєвим соусом до смаку.
Перекласти м’ясо в форму на лист фольги. Викласти навколо лимонні дольки і щедро полити все вином.
Змастити верх м’яса сумішшю з рослинної олії і паприки. Залишити ще на годину маринуватися, після чого, замотавши в фольгу, відправити в духовку на 1,2 години. Температуру встановити на 180 градусів. За 5 хвилин до закінчення запікання потрібно відкрити фольгу і дати свинині зарум’яниться.
Соковите і рум’яне, запечене в духовці м’ясо готове. Якщо його готували як гарячу закуску, то потрібно відразу подавати на стіл з приготовленим гарніром.
Якщо ж це повинна бути холодна закуска, то слід викласти свинину на тарілку і дати їй повністю охолонути.
При подачі холодної м’ясної закуски залишиться просто нарізати остигле м’ясо на невеликі шматочки і викласти на тарілку.
Соковита і ароматна запечена в духовці свинина з травами, білим вином і лимонами прикрасить ваш святкову вечерю. М’ясо виходить неймовірно м’яким, смачним і рум’яним. Воно приємно здивує в смаку винно-соєвою ноткою, легким часниковим ароматом і насиченим відтінком лимонів.
Свиняча лопатка запечена в духовці – відео-рецепти
Про інші способи запікання лопатки дізнайтеся з відео.
А це свиняча лопатка запечена в рукаві.
Спробуйте приготувати таке апетитне печене м’ясо до святкового столу і ви, точно, не будете розчаровані!