Смачна свиняча лопатка запечена в духовці з лимонами і вином

Смачна свиняча лопатка запечена в духовці з лимонами і вином

Свиняча лопатка запечена в духовці з лимонами і білим вином порадує насиченим смаком і пряним ароматом. М’ясо виходить соковите, м’яке і неймовірно смачне. Воно ідеально для подачі на святковий стіл, причому, і як в якості гарячої, так і у вигляді холодної закуски; прекрасно підійде в якості гарячої м’ясної страви до романтичної вечері; а запечене в будній період, може використовуватися для приготування домашніх бутербродів. Спробуйте приготувати таку запечену свинину за моїм рецептом і вона, напевно, стане частою гостею у вашому меню.

Інгредієнти:

Запечена свиняча лопатка в білому вині з лимонами

  • лимон – 1 шт.;
  • рослинна олія – 2 ч.л.;
  • біле вино – 1/3 склянки;
  • лист лавра – 2 шт.;
  • свиняча лопатка – 600 гр;
  • паприка – 1 ч.л.;
  • часник – 3 зубці;
  • сіль – за смаком;
  • соєвий соус – 1 ст.л.;
  • суміш перців – 5 гр.

Зміст

Як приготувати соковиту свинину з вином і лимонами

Для початку, потрібно замочити м’ясо в маринаді на ніч. Слід натерти сіллю і сумішшю перців вимитий шматок, нашпигувати листами лавра і часниковими зубчиками. Залишити на ніч в холодильнику.

Запечена свиняча лопатка в білому вині з лимонами

Присмачнити свинину соєвим соусом до смаку.

Запечена свиняча лопатка в білому вині з лимонами

Перекласти м’ясо в форму на лист фольги. Викласти навколо лимонні дольки і щедро полити все вином.

Запечена свиняча лопатка в білому вині з лимонами

Змастити верх м’яса сумішшю з рослинної олії і паприки. Залишити ще на годину маринуватися, після чого, замотавши в фольгу, відправити в духовку на 1,2 години. Температуру встановити на 180 градусів. За 5 хвилин до закінчення запікання потрібно відкрити фольгу і дати свинині зарум’яниться.

Запечена свиняча лопатка в білому вині з лимонами

Соковите і рум’яне, запечене в духовці м’ясо готове. Якщо його готували як гарячу закуску, то потрібно відразу подавати на стіл з приготовленим гарніром.

Запечена свиняча лопатка в білому вині з лимонами

Якщо ж це повинна бути холодна закуска, то слід викласти свинину на тарілку і дати їй повністю охолонути.

Запечена свиняча лопатка в білому вині з лимонами

При подачі холодної м’ясної закуски залишиться просто нарізати остигле м’ясо на невеликі шматочки і викласти на тарілку.

Запечена свиняча лопатка в білому вині з лимонами

Соковита і ароматна запечена в духовці свинина з травами, білим вином і лимонами прикрасить ваш святкову вечерю. М’ясо виходить неймовірно м’яким, смачним і рум’яним. Воно приємно здивує в смаку винно-соєвою ноткою, легким часниковим ароматом і насиченим відтінком лимонів.

Свиняча лопатка запечена в духовці – відео-рецепти

Про інші способи запікання лопатки дізнайтеся з відео.

А це свиняча лопатка запечена в рукаві.

Спробуйте приготувати таке апетитне печене м’ясо до святкового столу і ви, точно, не будете розчаровані!