Смачна страва курча табака в мультиварці

Традиційно, курча табака смажать на сковорідці під пресом. Але ми пропонуємо приготувати курча в суміші прованських трав, соєвому соусу, лаймі і часнику, та обсмажити в мультиварці.Для приготування страви треба взяти:

Курча тютюну в мультиварці

  • курча – 1,2 кілограма;
  • прованські трави – 1/2 чайної ложки;
  • часник – 3 зубки;
  • рослинне масло – 30 грамів;
  • соус соєвий – 50 грамів;
  • сік лайма – 2 столові ложки;
  • сіль – 1/3 чайної ложки.

Як приготувати курчат табака в мультиварці

Спочатку добре промийте м’ясо та надріжте з боку грудки, як на фото.

Курча тютюну в мультиварці

Потім легенько відбийте молотком, щоб не зламати кісточки.

Курча тютюну в мультиварці

Далі розріжте курча навпіл збоку спинки.

Курча тютюну в мультиварці

Це ви робите, щоб тушка влізла в мультиварку. Якщо у вас велика чаша – можете не різати.

Після цього натріть курча сіллю з усіх боків, лишіть на 10 хвилин та приготуйте маринад. Для цього з’єднайте сік лайма, соєвий соус і дрібно нарізаний часник. Обмастіть маринадом курку з усіх боків та лишіть ще на 20 хвилин.

Курча тютюну в мультиварці

Далі посипте прованськими травами і маринуйте ще 10 хвилин.

Курча тютюну в мультиварці

Тепер оберіть на мультиварці режим “Смаження”, налийте в чашу олію та покладіть в неї курча.

Курча тютюну в мультиварці

Зверху на курча покладіть пласку невелику тарілочку і поставте гніт. Можна взяти звичайну банку з водою.

Курча тютюну в мультиварці

Курча треба обсмажувати з кожного боку по 10 хвилин. Коли перша половинка приготується – обсмажте другу.

Курча тютюну в мультиварці

Ось і все, страва готова.

Курча тютюну в мультиварці

Смачне хрустке курча табака стане окрасою вашого столу.