Традиційно, курча табака смажать на сковорідці під пресом. Але ми пропонуємо приготувати курча в суміші прованських трав, соєвому соусу, лаймі і часнику, та обсмажити в мультиварці.Для приготування страви треба взяти:
Інгредієнти: Курка, Лайм, Прованські трави, Рослинна олія, Сіль, Соєвий соус, Часник
- курча – 1,2 кілограма;
- прованські трави – 1/2 чайної ложки;
- часник – 3 зубки;
- рослинне масло – 30 грамів;
- соус соєвий – 50 грамів;
- сік лайма – 2 столові ложки;
- сіль – 1/3 чайної ложки.
Як приготувати курчат табака в мультиварці
Спочатку добре промийте м’ясо та надріжте з боку грудки, як на фото.
Потім легенько відбийте молотком, щоб не зламати кісточки.
Далі розріжте курча навпіл збоку спинки.
Це ви робите, щоб тушка влізла в мультиварку. Якщо у вас велика чаша – можете не різати.
Після цього натріть курча сіллю з усіх боків, лишіть на 10 хвилин та приготуйте маринад. Для цього з’єднайте сік лайма, соєвий соус і дрібно нарізаний часник. Обмастіть маринадом курку з усіх боків та лишіть ще на 20 хвилин.
Далі посипте прованськими травами і маринуйте ще 10 хвилин.
Тепер оберіть на мультиварці режим “Смаження”, налийте в чашу олію та покладіть в неї курча.
Зверху на курча покладіть пласку невелику тарілочку і поставте гніт. Можна взяти звичайну банку з водою.
Курча треба обсмажувати з кожного боку по 10 хвилин. Коли перша половинка приготується – обсмажте другу.
Ось і все, страва готова.
Смачне хрустке курча табака стане окрасою вашого столу.