Рибу, особливо червону, цінують за її корисні властивості, які необхідні для здоров’я дорослих і дітей. Вона містить у своєму складі протеїни, жирні кислоти, вітаміни й мінеральні речовини. Приготувати сьомгу не смачно просто неможливо, у неї настільки виражений смак, що мудрувати над рецептом зовсім не потрібно. Головне підготувати найпростіший соус і відправити її в духовку, наприклад, в рукаві. Готувати досить легко, коли під руками є покроковий фоторецепт.
Інгредієнти: Кріп, Лимон, Майонез, Сіль, Сметана, Спеції, Сьомга
Складники:
- 1 кілограм сьомги;
- 5-6 ст. л. майонезу чи сметани;
- лимон;
- кріп;
- сіль і спеції.
Насамперед, звичайно ж, слід підготувати сьомгу. Найлегше, придбати вже очищені й порційно нарізані рибні стейки. Але, купивши цілу рибину, можна краще перевірити, чи вона свіжа, а ще так значно дешевше. Сьомгу в цілому вигляді необхідно почистити від нутрощів і луски, відрізати хвіст і голову та розділити на порційні шматки. Голову не варто викидати, з неї пізніше можна приготувати смачний суп.
Як запекти сьомгу в духовці в рукаві
Маринування риби має велике значення, від цього залежить її смак після запікання. Тому треба підготувати спеціальний соус. Для цього, слід змішати всі складники, які описані вище, в одній глибокій посудині. Лимон можна нарізати на кружечки та викласти його потім на сьомгу перед запіканням або вичавити сік відразу ж у соус.
Коли соус буде готовий, в нього потрібно викласти шматки сьомги й ретельно перемішати їх, а потім, залишити маринуватися протягом 15-20 хвилин.
Запікати рибу можна в фользі чи в рукаві. Обидва варіанти прийнятні: і там, і там сьомга виходить дуже смачною. Мариновані шматки потрібно акуратно помістити в рукав чи обмотати фольгою та відправити форму в духовку.
Запікатися страва має 40-50 хвилин при температурі 180 °C. Все залежить від розміру рибних шматків, тому, десь, через 35 хвилин можна перевіряти сьомгу на готовність.
Після запікання, рукав чи фольгу потрібно акуратно зняти, й відразу ж, ще гарячою подати страву до столу. Ідеальним гарніром для сьомги може бути варена або запечена картопля, рис і овочевий салат. Подібна страва стане прикрасою святкової вечері чи звичайного обіду.