Смачна сьомга запечена в духовці в рукаві

Рибу, особливо червону, цінують за її корисні властивості, які необхідні для здоров’я дорослих і дітей. Вона містить у своєму складі протеїни, жирні кислоти, вітаміни й мінеральні речовини. Приготувати сьомгу не смачно просто неможливо, у неї настільки виражений смак, що мудрувати над рецептом зовсім не потрібно. Головне підготувати найпростіший соус і відправити її в духовку, наприклад, в рукаві. Готувати досить легко, коли під руками є покроковий фоторецепт.

Складники:

  • 1 кілограм сьомги;
  • 5-6 ст. л. майонезу чи сметани;
  • лимон;
  • кріп;
  • сіль і спеції.

Насамперед, звичайно ж, слід підготувати сьомгу. Найлегше, придбати вже очищені й порційно нарізані рибні стейки. Але, купивши цілу рибину, можна краще перевірити, чи вона свіжа, а ще так значно дешевше. Сьомгу в цілому вигляді необхідно почистити від нутрощів і луски, відрізати хвіст і голову та розділити на порційні шматки. Голову не варто викидати, з неї пізніше можна приготувати смачний суп.

Сьомга запечена в духовці - простий рецепт смачної рибки

Як запекти сьомгу в духовці в рукаві

Маринування риби має велике значення, від цього залежить її смак після запікання. Тому треба підготувати спеціальний соус. Для цього, слід змішати всі складники, які описані вище, в одній глибокій посудині. Лимон можна нарізати на кружечки та викласти його потім на сьомгу перед запіканням або вичавити сік відразу ж у соус.

Сьомга запечена в духовці - простий рецепт смачної рибки

Коли соус буде готовий, в нього потрібно викласти шматки сьомги й ретельно перемішати їх, а потім, залишити маринуватися протягом 15-20 хвилин.

Сьомга запечена в духовці - простий рецепт смачної рибки

Запікати рибу можна в фользі чи в рукаві. Обидва варіанти прийнятні: і там, і там сьомга виходить дуже смачною. Мариновані шматки потрібно акуратно помістити в рукав чи обмотати фольгою та відправити форму в духовку.

Сьомга запечена в духовці - простий рецепт смачної рибки

Запікатися страва має 40-50 хвилин при температурі 180 °C. Все залежить від розміру рибних шматків, тому, десь, через 35 хвилин можна перевіряти сьомгу на готовність.

Сьомга запечена в духовці - простий рецепт смачної рибки

Після запікання, рукав чи фольгу потрібно акуратно зняти, й відразу ж, ще гарячою подати страву до столу. Ідеальним гарніром для сьомги може бути варена або запечена картопля, рис і овочевий салат. Подібна страва стане прикрасою святкової вечері чи звичайного обіду.